Lammfärsgryta Bombay

121
4
Lammfärsgryta Bombay

När kylan blir allt mer påtaglig är det bra att det finns maträtter som värmer en ruggig höstkväll. Denna lammfärsgryta är då ett ypperligt alternativ. Med smaker som vitlök, kanel, kardemumma, curry och kokosmjölk kan man ändå blunda och för en stund förflytta smaklökar och sinnen till Indien.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015

Lammfärsgryta Bombay

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
ca 500 g lammfärs
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemummakärnor
2 tsk curry
1 tsk sambal oelek
400 ml kokosmjölk

Blomkålssallad

1 blomkålshuvud
1/2 tsk salt
1/2 kruka persilja
65 g babyspenat
1 msk olja
2 tsk vitvinsvinäger
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Tänk på att sambal oelek är ganska stark. Var försiktig med den om du har barn som ska äta. Det går bra att ställa fram sambal på bordet när man ska äta, så kan alla ta så mycket man vill.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

121

Kommentarer

Helene

2022-10-04

Jag dubblade alla kryddor blev gott då

Christer

2020-06-29

Skippa riset, i med blomkålen tillsammans med kryddorna å du har en komplett gryta! ;-)

Magnus

2016-05-03

Då äter du kött som är av sämre kvalité och ett djur som är gammalt. För lammkött räknas till djur som är runt 6-12 månader. Alltså djur som ännu inte har blivit könsmogna. För jag har aldrig haft problem med att lammkött "smakar kofta".

Näringsvärde per portion

Energi 3588 KJ / 857 kCal
Fett 56 g
Salt 1.38 g
Kolhydrater 55 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden