Lammfärsgryta Bombay

121
3
Lammfärsgryta Bombay

När kylan blir allt mer påtaglig är det bra att det finns maträtter som värmer en ruggig höstkväll. Denna lammfärsgryta är då ett ypperligt alternativ. Med smaker som vitlök, kanel, kardemumma, curry och kokosmjölk kan man ändå blunda och för en stund förflytta smaklökar och sinnen till Indien.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015

Lammfärsgryta Bombay

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1 msk
olja
ca 500 g
lammfärs
1/2 tsk
kanel
1/2 tsk
kardemummakärnor
2 tsk
curry
1 tsk
sambal oelek
400 ml
kokosmjölk

Blomkålssallad

1
blomkålshuvud
1/2 tsk
salt
1/2
kruka persilja
65 g
babyspenat
1 msk
olja
2 tsk
vitvinsvinäger
-
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Tänk på att sambal oelek är ganska stark. Var försiktig med den om du har barn som ska äta. Det går bra att ställa fram sambal på bordet när man ska äta, så kan alla ta så mycket man vill.

Vad tyckte du om receptet?

121

Kommentarer

Christer

6/29/2020

Skippa riset, i med blomkålen tillsammans med kryddorna å du har en komplett gryta! ;-)

Magnus

5/3/2016

Då äter du kött som är av sämre kvalité och ett djur som är gammalt. För lammkött räknas till djur som är runt 6-12 månader. Alltså djur som ännu inte har blivit könsmogna. För jag har aldrig haft problem med att lammkött "smakar kofta".

Tord

11/13/2015

Lammfärs smakar tyvärr kofta

Näringsvärde per portion

Energi 3588 KJ / 857 kCal
Fett 56 g
Salt 1.38 g
Kolhydrater 55 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept