Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Lammfärsgryta Bombay

När kylan blir allt mer påtaglig är det bra att det finns maträtter som värmer en ruggig höstkväll. Denna lammfärsgryta är då ett ypperligt alternativ. Med smaker som vitlök, kanel, kardemumma, curry och kokosmjölk kan man ändå blunda och för en stund förflytta smaklökar och sinnen till Indien.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp oljan i en gryta på hög värme och stek lammfärsen.
  4. Tillsätt lök, vitlök, kanel, mortlade kardemummakärnor och curry och stek ytterligare någon minut.
  5. Blanda ner sambal oelek och kokosmjölk och koka upp. Smaka av med salt och eventuellt ytterligare sambal oelek.
  6. Blomkålssallad: Ansa blomkålen och bryt den i små buketter. Koka dem i saltat vatten ca 6 minuter eller tills blomkålen är mjuk rakt igenom. 
  7. Plocka av bladen från persiljan och hacka grovt. Blanda persilja, spenat och blomkål tillsammans med olja och vinäger. Salta och peppra.
  8. Servera grytan med riset och blomkålen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Tänk på att sambal oelek är ganska stark. Var försiktig med den om du har barn som ska äta. Det går bra att ställa fram sambal på bordet när man ska äta, så kan alla ta så mycket man vill.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(233)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • ca 500 g lammfärs
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 400 ml kokosmjölk
Blomkålssallad
  • 1 blomkålshuvud
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 kruka persilja
  • 65 g babyspenat
  • 1 msk olja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi
3335 kJ / 806 kCal
Läs mer om näringsvärden