Lammfärsgryta Bombay
När kylan blir allt mer påtaglig är det bra att det finns maträtter som värmer en ruggig höstkväll. Denna lammfärsgryta är då ett ypperligt alternativ. Med smaker som vitlök, kanel, kardemumma, curry och kokosmjölk kan man ändå blunda och för en stund förflytta smaklökar och sinnen till Indien.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
ca 500 g lammfärs
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemummakärnor
2 tsk curry
1 tsk sambal oelek
400 ml kokosmjölk
Blomkålssallad
1 blomkålshuvud
1/2 tsk salt
1/2 kruka persilja
65 g babyspenat
1 msk olja
2 tsk vitvinsvinäger
peppar
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Tänk på att sambal oelek är ganska stark. Var försiktig med den om du har barn som ska äta. Det går bra att ställa fram sambal på bordet när man ska äta, så kan alla ta så mycket man vill.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3588 KJ / 857 kCal
Fett56 g
Salt1.38 g
Kolhydrater55 g
Protein32 g
Kommentarer
Jag dubblade alla kryddor blev gott då
Helene
2022-10-04Skippa riset, i med blomkålen tillsammans med kryddorna å du har en komplett gryta! ;-)
Christer
2020-06-29Då äter du kött som är av sämre kvalité och ett djur som är gammalt. För lammkött räknas till djur som är runt 6-12 månader. Alltså djur som ännu inte har blivit könsmogna. För jag har aldrig haft problem med att lammkött "smakar kofta".
Magnus
2016-05-03