Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Soppa med lammfärs, blomkål och tomat

Ett snabblagat recept på en matig och härlig soppa med lammfärs, blomkål och tomat. Du gör soppan av bland annat lamm, morötter, blomkål, purjolök och tomat. Servera den utsökta soppan med en krämig klick matyoghurt och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv morötterna, skär blomkålen i små buketter, strimla purjolöken och skär tomaterna i tärningar.
  2. Bryn köttfärsen i matfettet i en gryta med tjock botten. När all köttfärs är stekt så blanda i alla grönsaker och stek ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka eller pressa vitlöksklyftorna och blanda med matyoghurten. Smaka av med spiskummin, salt och peppar. Rosta brödet och skär i trekanter.
  5. Servera soppan rykande varm med en klick yoghurt och rostat bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g svensk lammfärs
  • 2 morötter
  • 1 litet blomkålshuvud (à ca 200 g)
  • 10 cm purjolök
  • 4 tomater
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 skivor bröd som går att rosta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?