Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Lammfärsbiffar med rostade tomater, tzatziki och matvete

Vad blir det till middag ikväll? Servera saftiga lammfärsbiffar tillsammans med ugnsrostade tomater och rödlök, tzatziki med zucchini, och kokt matvete.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Här sätter du ihop tre färdiga recept till ett nytt.

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Servera Lammfärsbiffarna nystekta med Tzatziki, Tomatsallad med rostade tomater och matvete.

För alla

Kontrollera noga innehållet i respektive recept.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt matvete mot glutenfritt gryn. Gör glutenfria lammfärsbiffar.
Gör laktosfri: gör laktosfri tzatziki.
Gör mjölkproteinfri: gör mjölkproteinfri tzatziki.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port matvete
Redan färdigt
  • 8 lammfärsbiffar (se länk i steg 2)
  • 1/2 sats tzatziki med zucchini (se länk steg 2)
  • 1/3 sats tomatsallad med rostade tomater (se länk i steg 2)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer