Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Lammfärsbiffar

Saftiga lammfärsbiffar med lök och vitlök är gott och enkelt att göra! Servera tillsammans med dina favorittillbehör, som till exempel klyftpotatis, rotfrukter eller pitabröd. Välj själv om du vill steka biffarna eller grädda dem i ugn.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i Lammfärsbiffar med rostade tomater, tzatziki och matvete, Libanesisk bowl och Grekisk toast.

  1. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Mixa lök, vitlök, ägg, havregryn, persilja, salt och peppar med stavmixer.
  2. Blanda med färsen och forma 16 biffar (för 8 port).
  3. Stek biffarna i omgångar i olja 3–4 min per sida. Eller lägg biffarna på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen på 200°C ca 15 min.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.

Näringsvärdet är beräknat per biff.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk torkad persilja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 kg lammfärs
  • olivolja (till stekning)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 722 kJ / 173 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer