Lammfärsbiffar med potatis- och ärtmos

4
0
Lammfärsbiffar med potatis- och ärtmos

Saftiga lammfärsbiffar med ett sting av vitlök passar utmärkt till det härliga potatis- och kikärtsmoset. Svarta oliver och en skiva citron passar utmärkt till serveringen!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Lammfärsbiffar med potatis- och ärtmos

Ingredienser

4 portioner
500 g lammfärs
2 ägg
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller olivolja (1 msk smör motsvarar 2 msk olivolja)

Potatis- och ärtmos

1/2 kg potatis (ej färskpotatis)
1 burk kikärtor (à 400 g)
250 g gröna ärtor
1/2 dl mjölk
smör eller olivolja
salt och peppar

Till servering

svarta oliver
1 citron

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd t ex Solhavre i stället för mjölk och mjölkfritt margarin i stället för smör.
Gör äggfri: ersätt äggen med 1 dl kvarg eller crème fraiche (för 4 port).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2380 KJ / 570 kCal
Fett 28 g
Läs mer om näringsvärden