Lammfärsbiffar med potatis- och ärtmos
![Lammfärsbiffar med potatis- och ärtmos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15914/cf_259/lammfarsbiffar_med_potatis-_och_artmos.jpg)
Saftiga lammfärsbiffar med ett sting av vitlök passar utmärkt till det härliga potatis- och kikärtsmoset. Svarta oliver och en skiva citron passar utmärkt till serveringen!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
![Lammfärsbiffar med potatis- och ärtmos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15914/cf_259/lammfarsbiffar_med_potatis-_och_artmos.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g lammfärs
2 ägg
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller olivolja (1 msk smör motsvarar 2 msk olivolja)
Potatis- och ärtmos
1/2 kg potatis (ej färskpotatis)
1 burk kikärtor (à 400 g)
250 g gröna ärtor
1/2 dl mjölk
smör eller olivolja
salt och peppar
Till servering
svarta oliver
1 citron
För alla
Fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd t ex Solhavre i stället för mjölk och mjölkfritt margarin i stället för smör.
Gör äggfri: ersätt äggen med 1 dl kvarg eller crème fraiche (för 4 port).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2380 KJ / 570 kCal
Fett28 g
Kommentarer