Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammfärsbiffar med potatis- och ärtmos

Saftiga lammfärsbiffar med ett sting av vitlök passar utmärkt till det härliga potatis- och kikärtsmoset. Svarta oliver och en skiva citron passar utmärkt till serveringen!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Lägg i avrunna kikärter och gröna ärter när potatisen är nästan färdigkokt.
  2. Blanda lammfärsen med ägg, pressad vitlök, salt och peppar.
  3. Häll av kokvattnet och vispa potatis och ärter till mos (ev elvisp). Rör ut med mjölk och smör eller olivolja. Smaka av med salt och peppar. Spara eventuellt lite ärter och kikärter till dekoration.
  4. Forma färsen till 8 - 10 biffar (för 4 port). Grilla biffarna några minuter på varje sida eller stek dem i smör eller olja i en stekpanna.
  5. Servera biffarna med moset, några oliver och en klyfta citron att pressa över.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd t ex Solhavre i stället för mjölk och mjölkfritt margarin i stället för smör.
Gör äggfri: ersätt äggen med 1 dl kvarg eller crème fraiche (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lammfärs
  • 2 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör eller olivolja (1 msk smör motsvarar 2 msk olivolja)
Potatis- och ärtmos
  • 1/2 kg potatis (ej färskpotatis)
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 250 g gröna ärter
  • 1/2 dl mjölk
  • smör eller olivolja
  • salt och peppar
Till servering
  • svarta oliver
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2380 kJ / 570 kCal
Fett: 28 g
Läs mer om näringsvärden