Lammfärsbiffar med fetaost och rosmarin
Lammfärsbiffar med fetaost och rosmarin är en tilltalande middagsmåltid som för tankarna till Medelhavet. De saftiga biffarna gör du av lammfärs, fetaost, sambal oelek och rosmarin och serverar tillsammans med rostad potatis och färgsprakande tomatsås. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2014
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
900 g fast potatis
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
Tomatsås
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini
1 msk olivolja
1/2 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
Lammfärsbiffar
150 g fetaost
1/2 kruka rosmarin
ca 500 g lammfärs
1/2 dl vatten
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2794 KJ / 668 kCal
Fett34.7 g
Kolhydrater49.2 g
Protein35.9 g
Kommentarer
Det måste vara en miss i receptet, de föll ju isär och liknar allt annat än biffar! Ett ägg i hade väl löst detta!
Bo
2020-03-21Hej Bo! Vad tråkigt att det inte blev bra för dig. Det saknas inget i receptet men det är viktigt att du blandar smeten ordentligt så att den blir just en smet. Hoppas att du vill testa laga biffarna igen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-24Supergott!!! Ska laga för andra gången nu!!
Mona
2019-05-05Låter mycket gott, ska testas till helgen.....
Kerstin
2016-05-05