Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammfärsbiffar med fetaost och rosmarin

Lammfärsbiffar med fetaost och rosmarin är en tilltalande middagsmåltid som för tankarna till Medelhavet. De saftiga biffarna gör du av lammfärs, fetaost, sambal oelek och rosmarin och serverar tillsammans med rostad potatis och färgsprakande tomatsås. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Rostad potatis: Skölj och dela potatisarna på längden, blanda dem med olivolja, krossad vitlök, salt och peppar. Lägg dem på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd potatisen några gånger under tillagningen.
  3. Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Skär zucchinin i små tärningar och stek dem och lökhacket i olivoljan. Ringla över honungen och vinägern. Rör ner tomaterna, buljongtärningen och vattnet. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lammfärsbiffar: Skär fetaosten i tärningar. Hacka rosmarinen. Blanda lammfärsen med vatten, fetaost, rosmarin, sambal oelek, salt och peppar. Forma färsen till 8 pannbiffar (för 4 port).
  5. Bryn pannbiffarna i oljan i en stekpanna och häll på såsen. Sjud under lock ca 8 minuter.
  6. Servera biffarna med rostad potatis och tomatsås.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten.

Tips

Kockknepet: Mixa såsen! Om du vill ha en slät sås så mixa den med stavmixer.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad potatis
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
Tomatsås
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
Lammfärsbiffar
  • 150 g fetaost
  • 1/2 kruka rosmarin
  • ca 500 g lammfärs
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2794 kJ / 668 kCal