Lammfärsbiffar med fetaost och rosmarin

30
4
Lammfärsbiffar med fetaost och rosmarin

Lammfärsbiffar med fetaost och rosmarin är en tilltalande middagsmåltid som för tankarna till Medelhavet. De saftiga biffarna gör du av lammfärs, fetaost, sambal oelek och rosmarin och serverar tillsammans med rostad potatis och färgsprakande tomatsås. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2014

Lammfärsbiffar med fetaost och rosmarin

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

900 g fast potatis
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar

Tomatsås

1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini
1 msk olivolja
1/2 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten

Lammfärsbiffar

150 g fetaost
1/2 kruka rosmarin
ca 500 g lammfärs
1/2 dl vatten
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Mixa såsen! Om du vill ha en slät sås så mixa den med stavmixer.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Bo

2020-03-21

Det måste vara en miss i receptet, de föll ju isär och liknar allt annat än biffar! Ett ägg i hade väl löst detta!

Redaktionen ICAse

2020-03-24

Hej Bo! Vad tråkigt att det inte blev bra för dig. Det saknas inget i receptet men det är viktigt att du blandar smeten ordentligt så att den blir just en smet. Hoppas att du vill testa laga biffarna igen! Hälsningar Elina

Mona

2019-05-05

Supergott!!! Ska laga för andra gången nu!!

Kerstin

2016-05-05

Låter mycket gott, ska testas till helgen.....

Näringsvärde per portion

Energi 2794 KJ / 668 kCal
Fett 34.7 g
Kolhydrater 49.2 g
Protein 35.9 g
Läs mer om näringsvärden