Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammfärsbiffar med fetaost och mango chutneysås

I detta matiga middagsrecept bjuds det på många härliga medelhavssmaker där saftiga biffar av lammfärs, fetaost och sambal oelek serveras med nykokt ris, haricots verts och sötsyrlig mango chutneysås. Oemotståndligt gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lammfärsbiffar: Smula fetaosten. Blanda färsen med fetaost, ägg, sambal oelek och salt och forma färsen till fyra pannbiffar.
  3. Stek pannbiffarna i oljan, strax innan servering, tills de är genomstekta ca 4 minuter på varje sida.
  4. Mango chutneysås: Skala och skiva löken. Spara hälften av löken och bryn resten i oljan i en stekpanna. Tillsätt tomaterna och låt allt koka ihop ca 5 minuter. Rör ner mango chutney och smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och rör ner i såsen.
  5. Haricots verts: Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg i haricots verts, koka ca 2 minuter. Häll av vattnet och låt dem rinna av. Blanda de varma bönorna med resten av löken, olivoljan och vinägern, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera biffarna med ris, mango chutneysås och haricots verts.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Lammfärsbiffar
  • 75 g fetaost
  • ca 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olja
Mango chutneysås
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 390 g krossade tomater
  • 4 msk mango chutney
  • salt och peppar
  • 1 kruka persilja
Haricots verts
  • 150 g haricots verts
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2772 kJ / 661 kCal