Lammfärsbiffar med fetaost och mangochutneysås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammfärsbiffar med fetaost och mangochutneysås

Lammfärs och fetaost är typiska Medelhavssmaker som de flesta gillar. Här har vi valt att koka en snabb men god mangochutneysås till. Den passar fint till lammfärsbiffarna med sin sötsyrliga touch.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Rostad potatis: Skölj och dela potatisarna på längden, blanda dem med olja, krossad vitlök, salt och peppar. Lägg dem på den förvärmda plåten och baka i ugn i ca 15 minuter. Rör då och då.
  3. Lammfärsbiffar: Skär fetaosten i tärningar. Blanda lammfärsen med fetaost, ägg, sambal oelek, salt och peppar och forma färsen till portionsstora pannbiffar.
  4. Mangochutneysås: Skala och skiva löken. Spara hälften och bryn resten i oljan. Tillsätt därefter tomaterna och låt allt koka ihop i ca 5 minuter. Rör ner mango chutney och smaka av med salt och peppar.
  5. Bönor: Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg i haricots verts, koka i ca 2 minuter. Häll av vattnet och låt dem rinna av. Blanda de varma bönorna med resterande lök, olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
  6. Stek pannbiffarna i oljan tills de är färdiga, ca 4 minuter på varje sida.
  7. Servera biffarna med rostad potatis, mangosåsen, bönor och en klick yoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost och matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut fetaosten. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad potatis
  • 900 g sparrispotatis
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
Lammfärsbiffar
  • 100 g fetaost
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
Mangochutneysås
  • 1 röd lök
  • 1 msk olja
  • 1 förp krossade tomater (à 400 g)
  • 4 msk mango chutney
  • salt och peppar
Bönor
  • 250 g haricots verts
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
Till servering
  • 3 msk matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2750 kJ / 657 kCal