Lammfärsbiffar med fetaost och mangochutneysås
Lammfärs och fetaost är typiska Medelhavssmaker som de flesta gillar. Här har vi valt att koka en snabb men god mangochutneysås till. Den passar fint till lammfärsbiffarna med sin sötsyrliga touch.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2012
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
900 g sparrispotatis
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
Lammfärsbiffar
100 g fetaost
500 g lammfärs
1 ägg
1 tsk sambal oelek
salt
peppar
1 msk olja
Mangochutneysås
1 röd lök
1 msk olja
1 förp krossade tomater (à 400 g)
4 msk mango chutney
salt
peppar
Bönor
250 g haricots verts (bönor)
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
Till servering
3 msk matlagningsyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2750 KJ / 657 kCal
Fett31.5 g
Kolhydrater53.9 g
Protein35.2 g
Kommentarer
Jättegott! vi gjorde biffarna på blandfärs då lammfärsen var svindyr. Kan tänka mig att det hade vart supergott oxå. Kommer absolut göras igen.
Fia
2023-03-18Bra. Gjorde på nötfärs o så kanske smaken blir lite annorlunda. Fårostsmaken försvann lite. Biffarna ville gärna bränna fast. Potatisen blev tipptopp. Gott m lite vitlökston. Tomatsåsen god men lite svår att balansera det söta o salta.
Marie
2023-01-13Mycket gott! Jag bytte ut osten i biffarna mot mixade soltorkade tomater och tillsatte 1 msk torkad timjan. Serveradr osten vid sidan om pga allergi. Haricot vertsen blev lyckade. Där dubblade jag mängden vinäger.
Anna-leena
2022-09-18