Lammfärsbiffar med fetaost och mangochutneysås

73
10
Lammfärsbiffar med fetaost och mangochutneysås

Lammfärs och fetaost är typiska Medelhavssmaker som de flesta gillar. Här har vi valt att koka en snabb men god mangochutneysås till. Den passar fint till lammfärsbiffarna med sin sötsyrliga touch.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2012

Lammfärsbiffar med fetaost och mangochutneysås

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

900 g sparrispotatis
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar

Lammfärsbiffar

100 g fetaost
500 g lammfärs
1 ägg
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
1 msk olja

Mangochutneysås

1 röd lök
1 msk olja
1 förp krossade tomater (à 400 g)
4 msk mango chutney
salt och peppar

Bönor

250 g haricots verts (bönor)
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger

Till servering

3 msk matlagningsyoghurt

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost och matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut fetaosten. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

73

Kommentarer

Marie

2023-01-13

Bra. Gjorde på nötfärs o så kanske smaken blir lite annorlunda. Fårostsmaken försvann lite. Biffarna ville gärna bränna fast. Potatisen blev tipptopp. Gott m lite vitlökston. Tomatsåsen god men lite svår att balansera det söta o salta.

Anna-leena

2022-09-18

Mycket gott! Jag bytte ut osten i biffarna mot mixade soltorkade tomater och tillsatte 1 msk torkad timjan. Serveradr osten vid sidan om pga allergi. Haricot vertsen blev lyckade. Där dubblade jag mängden vinäger.

Elisabeth

2021-05-30

Mycket gott och lättlagat!

Näringsvärde per portion

Energi 2750 KJ / 657 kCal
Fett 31.5 g
Kolhydrater 53.9 g
Protein 35.2 g
Läs mer om näringsvärden