Lammfärsbiffar med melontzatziki och citronpotatis
Ett underbart recept med inspiration från den grekiska köket. Kryddiga lammfärsbiffar med melontzatziki och citronpotatis gör du av bland annat vitlök, ägg, potatis, citron, honung, persilja, honungsmelon och matyoghurt. Oemotståndligt gott!
Ingredienser
4 portioner
400 g lammfärs
1 tsk salt
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1/2 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 ägg
2 krm svartpeppar
1 msk hackad persilja
Citronpotatis
400 g nykokt potatis
rivet skal och saft av 1 citron
1/2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger
1 msk hackad persilja
flingsalt
Melontzatziki
1 klyfta honungsmelon
1/2 tsk salt
2 dl matyoghurt
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk färska örter (oregano, persilja eller mynta)
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer