Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammfärsbiffar

Grilla färsbiffar i sommar! Det här receptet på grillade lammfärsbiffar med smulad fetaost får du till genom att växla mellan direkt och indirekt värme. Håll koll på temperaturen i grillen med en digital ugnstermometer. Även salladen värmer du till en stund på grillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och hacka knipplöken. Rör ihop den i en bunke med lammfärsen och senapen. Smula i fetaosten och vänd in den i färsen. Forma 5 biffar (för 5 port).
  2. Se till att kolen ligger vid kanterna på grillen och att det är tomt i mitten. Halstra först biffarna någon minut på varje sida direkt över kolglöden. Flytta dem sedan till mitten av grillen och stek klart under lock i medelvarm grill, cirka 175 ˚C. Det tar 12–15 minuter. Vänd biffarna efter halva tiden.
  3. Skölj spenaten och låt rinna av. Skölj och hacka tomaterna. Lägg hacket i en eldfast skål och värm i grillen tills tomaterna blir lite mosiga. Ta upp och vänd ner spenaten. Smaka av med salt.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut fetaosten.

Ingredienser

Portioner: 5
  • 1 liten knipplök
  • 500 g lammfärs
  • 2 msk osötad senap
  • 75 g fetaost
  • 65 g färsk spenat
  • 2 tomater
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1037 kJ / 248 kCal