Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Lammfärs med ingefärsmorötter och kokosris

Ett härligt recept på kryddiga spett med lammfärs, ingefärsmorötter och kokosris. Du använder kryddor som vitlök, curry, koriander, ingefära och honung. Servera lammspetten med kokta ingefärsmorötter, ris och matyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftorna.
  3. Blanda lammfärsen ordentligt med salt, curry, vitlök, peppar och ägg.
  4. Dela färsen i 8 lika stora delar (för 4 port), forma färsen till korvar och trä upp dem på spetten. Lägg spetten på en plåt och sätt in mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  5. Skala och skär morötterna i stavar, plocka och grovhacka koriandern. Koka morötterna i vatten tillsammans med ingefära, grönsaksbuljong och honung tills morötterna är mjuka, tillsätt koriandern.
  6. Rosta kokosen i en torr stekpanna.
  7. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen, vänd ner den rostade kokosen när riset är klart.
  8. Servera lammspetten med ingefärskokta morötter, kokosris och matyoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g lammfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 tsk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 8 träspett
  • 5 dl vatten
  • 4 morötter
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl riven kokos
  • 4 portioner basmatiris
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer