Lammentrecôte med basilikagnocchi och vitlökschampinjoner
Ett festligt recept på lammentrecôte med basilikagnocchi och vitlökschampinjoner som är lyxigt att servera till fest. Du gör det av bland annat vitlök, champinjoner, basilika, lamm och grädde. Stiligt och aptitligt!
Ingredienser
4 portioner
Vitlökschampinjoner
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
3 msk ströbröd
2 msk hackad persilja
salt och svartpeppar
200 g champinjoner
Lammentrecôte
1 kruka basilika
700 g lammentrecôte
2 msk smör eller margarin
Basilikagnocchi
500 g potatisgnocchi
2 1/2 dl matlagningsgrädde
250 g cocktailtomater
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd, byt ut gnocchi mot glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: läs noga ingrediensförteckningen på gnocchi, använd mjölkfritt ströbröd och matfett, byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat alternativ.
Gör äggfri: byt ut gnocchi mot äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3209 KJ / 764 kCal
Fett45 g
Kommentarer