Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lammcurry med sharon

Lammcurry med sharon är en smarrig gryta som är både stark och mild med smaker som ingefära, gurkmeja och koriander. Servera grytan med en klick yoghurt och jasminris och garnera med persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och tärna lammköttet. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp oljan i en gryta. Bryn kött och lök i ett par omgångar under omrörning. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med någon minut. Strö över vetemjölet och häll över vattnet. Låt sjuda under lock ca 30 min.
  3. Tillsätt ärterna och koka ytterligare 5 min. Skölj och tärna sharonfrukterna och blanda ner dem i grytan.
  4. Servera grytan med en klick yoghurt och jasminris. Garnera med persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g benfritt lammkött
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 dl gröna ärter
  • 3 sharonfrukter
  • bladpersilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2520 kJ / 600 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden