Lammbruschetta med tomat och rosmarinsmetana

6
0
Lammbruschetta med tomat och rosmarinsmetana

Bruschetta med tomat, rökt lammfiol och rosmarinsmetana är en god förrätt, tapas eller snitt att servera till fördrinken. Stek bröd gyllene i olivolja och vitlök. Toppa bruschettan med hackad tomat och lök, fårfiol samt röran av smetana och rosmarin. Också gott på crostini!

Lammbruschetta med tomat och rosmarinsmetana

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
4 tomater gärna både gula och röda
1/2 dl olivolja
flingsalt och svartpeppar
1 msk hackad rosmarin
2 dl smetana
4 skivor lantbröd
1 vitlöksklyfta
150 g skivad rökt lammfiol

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsberäkningen är beräknad per portion (ej buffé).

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3315 KJ / 791 kCal
Fett 60.1 g
Kolhydrater 29.4 g
Protein 32.3 g
Läs mer om näringsvärden