Lammbruschetta med tomat och rosmarinsmetana

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Lammbruschetta med tomat och rosmarinsmetana

Bruschetta med tomat, rökt lammfiol och rosmarinsmetana är en god förrätt, tapas eller snitt att servera till fördrinken. Stek bröd gyllene i olivolja och vitlök. Toppa bruschettan med hackad tomat och lök, fårfiol samt röran av smetana och rosmarin. Också gott på crostini!

Lammbruschetta med tomat och rosmarinsmetana

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
4   tomater gärna både gula och röda
1/2 dl  olivolja
flingsalt och svartpeppar
1 msk  hackad rosmarin
2 dl  smetana
4   skivor lantbröd
1   vitlöksklyfta
150 g  skivad rökt lammfiol

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsberäkningen är beräknad per portion (ej buffé).

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3315 KJ / 791 kCal
Fett60.1 g
Kolhydrater29.4 g
Protein32.3 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Gratinerad chèvre med rosmarinhonung
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hel grillad lammstek
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lamm med paprika och squash
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gör egen lammkorv med fårost och rosmarin
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Citron- och rosmarinstek med bruschetta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga