Lammbruschetta med tomat och rosmarinsmetana
Bruschetta med tomat, rökt lammfiol och rosmarinsmetana är en god förrätt, tapas eller snitt att servera till fördrinken. Stek bröd gyllene i olivolja och vitlök. Toppa bruschettan med hackad tomat och lök, fårfiol samt röran av smetana och rosmarin. Också gott på crostini!
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
4 tomater gärna både gula och röda
1/2 dl olivolja
flingsalt och svartpeppar
1 msk hackad rosmarin
2 dl smetana
4 skivor lantbröd
1 vitlöksklyfta
150 g skivad rökt lammfiol
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).
Näringsberäkningen är beräknad per portion (ej buffé).
Gör så här
Tips
Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3315 KJ / 791 kCal
Fett60.1 g
Kolhydrater29.4 g
Protein32.3 g
Kommentarer