Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lammbruschetta med tomat och rosmarinsmetana

Bruschetta med tomat, rökt lammfiol och rosmarinsmetana är en god förrätt, tapas eller snitt att servera till fördrinken. Stek bröd gyllene i olivolja och vitlök. Toppa bruschettan med hackad tomat och lök, fårfiol samt röran av smetana och rosmarin. Också gott på crostini!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka rödlöken. Skär tomaterna i små tärningar.
  2. Blanda tomaterna med rödlöken. Ringla över några droppar av olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Plocka rosmarinbladen från stjälkarna och hacka dem. Blanda rosmarinen med smetana.
  4. Dela brödskivorna i halvor. Stek dem gyllenbruna i resten av olivoljan tillsammans med en krossad vitlöksklyfta.
  5. Fördela tomat- och rödlökshacket på de nyrostade brödskivorna. Toppa med smetana och lammfiol.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsberäkningen är beräknad per portion (ej buffé).

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 4 tomater gärna både gula och röda
  • 1/2 dl olivolja
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 2 dl smetana
  • 4 skivor lantbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g skivad rökt lammfiol
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3315 kJ / 791 kCal