Lamm i lergryta

Betyg 4.1 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Lamm i lergryta

Lamm i lergryta är ett underbart gott och enkelt recept. Vitlök, paprika, ingefära, citrongräs och sambal oelek är några av ingredienserna i denna fantastiska rätt. Servera med kokt ris eller couscous.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Lamm i lergryta

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg lammkött (gärna lammbringa med ben)
4 vitlöksklyftor
4 paprikor
3 citrongräs stjälkar
1 liten bit färsk ingefära (ca 5 cm för 4 port)
1/2 l vatten
2 msk konc kalvfond
1 msk farinsocker
1 tsk sambal oelek
salt
2 msk hackad persilja
ris eller couscous till servering

Gör så här

00:15:00
01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • En fantastisk rätt! Men tycker det är för mycket vätska så jag tar lite mindre mängd ca 3 dl. Köttet och paprikan i sig avger och vätska.

    Maria

  • Vi blev bjudna på den här rätten redan 2007. Hittade receptet på nätet och äter grytan med samma goda aptit regelbundet än idag! En av våra absoluta favoriter, helst lagad av lammbog. Tycker dock att den gamla angivelsen med 1/2 dl vatten räcker utmärkt.

    Britt

  • Alltid lika gott och enkelt att göra.

    Ulla

  • Svårt att misslyckas med lergryta , skulle kunnat slänga i lite lök och eventuellt även ett par äppelbitar, gott och enkelt

    Jonas

  • Jag tog smör (ca 50g) istället för vatten. Det blev mycket vätska när rätten var klar.

    Paul

  • Den är fantastiskt god! Köttet blir så mört med mycket smak.

    Maria

  • Ska det verkligen bara vara 1/2 dl vatten? Inte 1/2 l vatten?

    Melker

    Hej Melker! Tack för din kommentar! Vi har nu provlagat receptet och vattenmängden ska vara 1/2 l, precis som du skrev. Vi har rättat mängden i receptet. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jättegott! Grytan fick stå i ugnen drygt två Tim. Vi åt den nästa dag då smaken verkligen satt sig. Jag redde med lite specialmjöl så att det blev lite mer sås. Citronsaft + -skal funkade bra.

    Annika

  • Fick inte tag på lammbringa, så jag tog lägg istället. Grytan fick stå i ugnen ca 5 timmar på lite lägre temperatur och köttet blev mycket mört. God smak av paprika och lagom starkt!

    Kristina

  • Receptet verkar enkelt och bra blandning av varor. Ska prova detta i helgen på Öland.

    Rickard

Näringsvärde per portion

Energi2860 KJ / 680 kCal
Fett35 g

Testa liknande recept

  • Rogan Josh - indisk lammgryta
    Betyg 3 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lammgryta från Berlin
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hannes citronlamm
    Betyg 3.4 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddig kyckling med pumpafrön
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Couscoussallad med kyckling och pumpafrön
    Betyg 4.1 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gotländsk lammgryta
    Betyg 4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad