Lamm i lergryta

Lamm i lergryta är ett underbart gott och enkelt recept. Vitlök, paprika, ingefära, citrongräs och sambal oelek är några av ingredienserna i denna fantastiska rätt. Servera med kokt ris eller couscous.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Ingredienser
4 portioner
1 1/2 kg lammkött (gärna lammbringa med ben)
4 vitlöksklyftor
4 paprikor
3 citrongräs stjälkar
1 liten bit färsk ingefära (ca 5 cm för 4 port)
1/2 l vatten
2 msk konc kalvfond
1 msk farinsocker
1 tsk sambal oelek
salt
2 msk hackad persilja
ris eller couscous till servering
Gör så här
00:15:00
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2860 KJ / 680 kCal
Fett35 g
Kommentarer
15 stEn fantastisk rätt! Men tycker det är för mycket vätska så jag tar lite mindre mängd ca 3 dl. Köttet och paprikan i sig avger och vätska.
Maria
Vi blev bjudna på den här rätten redan 2007. Hittade receptet på nätet och äter grytan med samma goda aptit regelbundet än idag! En av våra absoluta favoriter, helst lagad av lammbog. Tycker dock att den gamla angivelsen med 1/2 dl vatten räcker utmärkt.
Britt
Alltid lika gott och enkelt att göra.
Ulla
Svårt att misslyckas med lergryta , skulle kunnat slänga i lite lök och eventuellt även ett par äppelbitar, gott och enkelt
Jonas
Jag tog smör (ca 50g) istället för vatten. Det blev mycket vätska när rätten var klar.
Paul
Den är fantastiskt god! Köttet blir så mört med mycket smak.
Maria
Ska det verkligen bara vara 1/2 dl vatten? Inte 1/2 l vatten?
Melker
Hej Melker! Tack för din kommentar! Vi har nu provlagat receptet och vattenmängden ska vara 1/2 l, precis som du skrev. Vi har rättat mängden i receptet. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättegott! Grytan fick stå i ugnen drygt två Tim. Vi åt den nästa dag då smaken verkligen satt sig. Jag redde med lite specialmjöl så att det blev lite mer sås. Citronsaft + -skal funkade bra.
Annika
Fick inte tag på lammbringa, så jag tog lägg istället. Grytan fick stå i ugnen ca 5 timmar på lite lägre temperatur och köttet blev mycket mört. God smak av paprika och lagom starkt!
Kristina
Receptet verkar enkelt och bra blandning av varor. Ska prova detta i helgen på Öland.
Rickard