Lamm i lergryta

Lamm i lergryta är ett underbart gott och enkelt recept. Vitlök, paprika, ingefära, citrongräs och sambal oelek är några av ingredienserna i denna fantastiska rätt. Servera med kokt ris eller couscous.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Ingredienser
4 portioner
1 1/2 kg lammkött (gärna lammbringa med ben)
4 vitlöksklyftor
4 paprikor
3 citrongräs stjälkar
1 liten bit färsk ingefära (ca 5 cm för 4 port)
1/2 l vatten
2 msk konc kalvfond
1 msk farinsocker
1 tsk sambal oelek
salt
2 msk hackad persilja
ris eller couscous till servering
Gör så här
00:15:00
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2860 KJ / 680 kCal
Fett35 g
Kommentarer
En fantastisk rätt! Men tycker det är för mycket vätska så jag tar lite mindre mängd ca 3 dl. Köttet och paprikan i sig avger och vätska.
Maria
2022-10-02Vi blev bjudna på den här rätten redan 2007. Hittade receptet på nätet och äter grytan med samma goda aptit regelbundet än idag! En av våra absoluta favoriter, helst lagad av lammbog. Tycker dock att den gamla angivelsen med 1/2 dl vatten räcker utmärkt.
Britt
2021-09-25Alltid lika gott och enkelt att göra.
Ulla
2021-04-02