Lamm i lergryta

32
13
Lamm i lergryta

Lamm i lergryta är ett underbart gott och enkelt recept. Vitlök, paprika, ingefära, citrongräs och sambal oelek är några av ingredienserna i denna fantastiska rätt. Servera med kokt ris eller couscous.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Lamm i lergryta

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg
lammkött (gärna lammbringa med ben)
4
vitlöksklyftor
4
paprikor
3
citrongräs stjälkar
1
liten bit färsk ingefära (ca 5 cm för 4 port)
1/2 l
vatten
2 msk
konc kalvfond
1 msk
farinsocker
1 tsk
sambal oelek
-
salt
2 msk
hackad persilja
-
ris eller couscous till servering

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris istället för couscous.

Gör så här

Tips

Man kan använda lite olika styckningsdetaljer till denna rätt, helst med ben som ger smak. Men även bitar av bog eller stek går bra. I stället för citrongräs kan man ta rivet skal och pressad juice av 1/2 citron.

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Ulla

2021-04-02

Alltid lika gott och enkelt att göra.

Jonas

2020-12-26

Svårt att misslyckas med lergryta , skulle kunnat slänga i lite lök och eventuellt även ett par äppelbitar, gott och enkelt

Paul

2020-09-25

Jag tog smör (ca 50g) istället för vatten. Det blev mycket vätska när rätten var klar.

Näringsvärde per portion

Energi 2860 KJ / 680 kCal
Fett 35 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept