UNDER 45 MIN | Medel

Laktosfria våffelhjärtan

Servera dessa laktosfria våfflor till frukost och låt frukosten bli dagens höjdpunkt! Bjud dina nära och kära på lite romantik med våffelhjärtan toppade med jordgubbar och vaniljfraiche. Enkelt att göra och garanterat uppskattat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Jordgubbar: Klyfta jordgubbarna och rör ut med florsockret, låt dra ca 15 min minst.
  2. Vaniljfraiche: Blanda crème fraichen med vaniljsockret.
  3. Våfflor: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
  4. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  5. Tillsätt resten av mjölken.
  6. Pensla laggen med smör innan du börjar grädda.
  7. Servera de nygräddade våfflorna tillsammans med vaniljfraichen och en klick rårörda jordgubbar.

Recept och bild från Valio.

För alla

Fri från laktos och ägg.
Innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 6-10 st
Våfflor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 1/2 krm salt
  • 4 dl laktosfri mjölkdryck
  • 100 g laktosfritt smör (till laggen)
Vaniljfraiche
  • 200 g laktosfri mellan crème fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
Rårörda jordgubbar
  • 1 l jordgubbar
  • 1 1/2 msk florsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 1745 kJ / 417 kCal