Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hemgjord jordgubbskräm

Att göra egen bärkräm är lätt som en plätt! Dessutom kan du själv bestämma sockermängd och smaksättning. Just denna görs på färska eller frysta jordgubbar som kokas ihop med socker, vatten, citronjuice, vaniljpulver och majsstärkelse.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp jordgubbarna med strösocker, vatten, citronjuice och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka ca 10 minuter på svag värme utan lock.
  2. Red krämen med majsstärkelse utrört i lite vatten. Ge ett hastigt uppkok.
  3. Mixa ev krämen slät.
  4. Till servering: Servera gärna med mjölkdryck och extra jordgubbar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg med lämplig dryck till.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg färska eller frysta jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vatten
  • 1 msk citronjuice
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 msk majsstärkelse
Till servering
  • mjölkdryck
  • jordgubbar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 951 kJ / 227 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept