Hemgjord jordgubbskräm

30
10
Hemgjord jordgubbskräm

Att göra egen bärkräm är lätt som en plätt! Dessutom kan du själv bestämma sockermängd och smaksättning. Just denna görs på färska eller frysta jordgubbar som kokas ihop med socker, vatten, citronjuice, vaniljpulver och majsstärkelse.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Hemgjord jordgubbskräm

Ingredienser

6 portioner
1 kg
färska eller frysta jordgubbar
1 dl
strösocker
5 dl
vatten
6 msk
majsstärkelse

Till servering

mjölkdryck
jordgubbar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg med lämplig dryck till.

Receptet har uppdaterats med ökad mängd majsstärkelse 2020-07.

Gör så här

Tips

Krämen kan smaksättas med 1 msk färskpressad citronjuice och 1/2 tsk vaniljpulver (för 6 port). Ha då i det tillsammans med sockret.

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Veronica

2020-09-13

Följde receptet å det blev soppa, gjorde på hallon.

Sanna

2020-07-15

Första gången jag gjorde kräm, följde receptet och blev jättebra!

Emilia

2020-07-09

Hur länge håller denna krämen?

Redaktionen ICAse

2020-07-13

Hej Emilia! Krämen håller sig bra i ca en vecka. Se bara till att använda rena redskap när du tar av krämen. Hoppas att du gillar den! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 951 KJ / 227 kCal
Fett 4 g
Salt 0.11 g
Kolhydrater 41 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept