Att göra egen bärkräm är lätt som en plätt! Dessutom kan du själv bestämma sockermängd och smaksättning. Just denna görs på färska eller frysta jordgubbar som kokas ihop med socker, vatten, citronjuice, vaniljpulver och majsstärkelse.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2017
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg med lämplig dryck till.
Receptet har uppdaterats med ökad mängd majsstärkelse 2020-07.
Kommentarer
Sofie
2022-07-21Det blev bra när den fick svalna (som saft när den var varm). Mixade den. Frös in lite i glassformar, blev kanon som isglass till tvååringen nu när det är varmt.
Sophie
2022-07-12blev ingen kräm , snarare jordgubbssoppa. Fick ha I hur mycket maizena som helst för att det ens skulle tjockna lite. ni får nog justera receptet. använde färska jordgubbar
Teresia
2022-07-03Kräm blev det inte, men barnen kunde i alla fall dricka den så jordgubbarna gick inte till spillo. Kanske läge att justera mängden stärkelse. Använde färska jordgubbar