Hemgjord jordgubbskräm

48
17
Hemgjord jordgubbskräm

Att göra egen bärkräm är lätt som en plätt! Dessutom kan du själv bestämma sockermängd och smaksättning. Just denna görs på färska eller frysta jordgubbar som kokas ihop med socker, vatten, citronjuice, vaniljpulver och majsstärkelse.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Hemgjord jordgubbskräm

Ingredienser

6 portioner
1 kg färska eller frysta jordgubbar
1 dl strösocker
5 dl vatten
6 msk majsstärkelse

Till servering

mjölkdryck
jordgubbar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg med lämplig dryck till.

Receptet har uppdaterats med ökad mängd majsstärkelse 2020-07.

Gör så här

Tips

Krämen kan smaksättas med 1 msk färskpressad citronjuice och 1/2 tsk vaniljpulver (för 6 port). Ha då i det tillsammans med sockret.

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Sofie

2022-07-21

Det blev bra när den fick svalna (som saft när den var varm). Mixade den. Frös in lite i glassformar, blev kanon som isglass till tvååringen nu när det är varmt.

Sophie

2022-07-12

blev ingen kräm , snarare jordgubbssoppa. Fick ha I hur mycket maizena som helst för att det ens skulle tjockna lite. ni får nog justera receptet. använde färska jordgubbar

Teresia

2022-07-03

Kräm blev det inte, men barnen kunde i alla fall dricka den så jordgubbarna gick inte till spillo. Kanske läge att justera mängden stärkelse. Använde färska jordgubbar

Näringsvärde per portion

Energi 951 KJ / 227 kCal
Fett 4 g
Salt 0.11 g
Kolhydrater 41 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden