Hemgjord jordgubbskräm
Att göra egen bärkräm är lätt som en plätt! Dessutom kan du själv bestämma sockermängd. Just denna kräm görs på färska eller frysta jordgubbar som kokas ihop med socker och vatten. Red krämen till rätt konsistens med majsstärkelse.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
6 portioner
1 kg färska eller frysta jordgubbar
1 - 2 dl strösocker
5 dl vatten
7 msk majsstärkelse eller 4 msk potatismjöl (för 6 port)
Serveringsförslag
mjölkdryck
jordgubbar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi951 KJ / 227 kCal
Fett4 g
Salt0.11 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g
Kommentarer
Hur länge håller jordgubbskräm i kylen?
Amanda
2024-08-12Hej Amanda! Den håller ca 1-2 veckor i kylen. Det går även bra att frysa den. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-12Blev perfekt, tog bara 1 dl socker , då jag inte vill ha för sött. Lät den stå i kylen till dagen efter, Mums 😋 blev det.
Susanne
2023-06-24Hur kan det bli laktosfri??? Ni förslår ju ”Till servering: Servera gärna med mjölkdryck och extra jordgubbar.”
Sören
2022-10-18