UNDER 30 MIN | Medel

Hemgjord jordgubbskräm

Att göra egen bärkräm är lätt som en plätt! Dessutom kan du själv bestämma sockermängd och smaksättning. Just denna görs på färska eller frysta jordgubbar som kokas ihop med socker, vatten, citronjuice, vaniljpulver och majsstärkelse.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp jordgubbarna med strösocker och vatten i en kastrull. Låt koka ca 10 minuter på svag värme utan lock.
  2. Red krämen med majsstärkelse utrört i lite vatten. Ge ett hastigt uppkok under omrörning och dra genast av från värmen.
  3. Mixa ev krämen slät.
  4. Till servering: Servera gärna med mjölkdryck och extra jordgubbar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg med lämplig dryck till.

Receptet har uppdaterats med ökad mängd majsstärkelse 2020-07.

Tips

Krämen kan smaksättas med 1 msk färskpressad citronjuice och 1/2 tsk vaniljpulver (för 6 port). Ha då i det tillsammans med sockret.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg färska eller frysta jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vatten
  • 6 msk majsstärkelse
Till servering
  • mjölkdryck
  • jordgubbar

Näringsvärde
Per portion

Energi 951 kJ / 227 kCal