Laksa med nudlar

35
2 Klimatsmart
Laksa med nudlar

Kvällens middag inspireras av Asien. Med smaker av ingefära och kokosmjölk sprider denna värmande gryta en underbar väldoft i köket. Koka nudlarna separat innan du slänger ner dem i grytan tillsammans med tofun, champinjonerna och resten av grönsakerna. Toppa med koriander vid servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Laksa med nudlar

Ingredienser

4 portioner
2 msk färsk, riven ingefära
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
2 tsk strösocker
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 tsk salt
4 port risnudlar
150 g salladsärtor
250 g champinjoner
1 lime
270 g tofu
2 tomater
1 kruka koriander

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Malin

2020-01-18

Steker champinjonerna först och använder rökt tofu! 🙂

Maria

2018-03-02

Tips! Marinera tofun i ca 10 minuter innan du tillsätter den. Marinaden gör du snabbt med lite soja ingefära o chili och salt. Smakar så mycket mera då. Den här rätten gör vi gärna om

Näringsvärde per portion

Energi 2880 KJ / 688 kCal
Fett 31 g
Salt 1.76 g
Kolhydrater 85 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden