Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Lakritskryddade bläckfiskringar

Fantastiska bläckfiskringar med lakritssmak får du snabbt och enkelt med panerade, stekta bläckfiskringar som pudras med pulvriserat lakritsströssel. Ät som de är eller servera tillsammans med aniskryddad fiskbullslåda med sötsyrliga grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek i omgångar bläckfiskringarna frasiga och gyllene. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  2. Stöt lakritsströssel till pulver i en mortel eller mixa. Pudra pulvret över bläckfiskringarna. Serveras gärna till Aniskryddad fiskbullslåda med sötsyrliga grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl olja
  • 1 paket frysta panerade bläckfiskringar (à ca 250 g)
  • 1 tsk strössel med lakritssmak
Lägg till i inköpslistan