UNDER 30 MIN | Enkel

Banan- och blåbärspannkaka

Den här tunna bananpannkakan piffas upp med blåbär och toppas med citronyoghurt och lite krossad saltlakrits. En riktigt smaskig efterrättspannkaka.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mosa bananen. Tillsätt mjölken och äggen. Vispa till en slät smet.
  2. Tillsätt mjöl, vaniljpulver och salt. Vispa till en slät smet.
  3. Hetta upp en stekpanna (ca 20 cm i diameter, för ca 8 st) med 1/2 msk smör. Häll i 3/4 dl smet och stek på medelvärme. Strö över lite blåbär. När ytan stelnat är det dags att vända pannkakan. Stek ytterligare någon minut.
  4. Topping: Blanda turkisk yoghurt med finrivet citronskal.
  5. Toppa pannkakorna med citronyoghurten, krossad saltlakrits och citronmeliss.  

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och yoghurt.

Ingredienser

Portioner: ca 8 st
  • 1 banan
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 4 msk smör
  • 125 g blåbär
Topping
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1/2 dl krossade saltlakritskarameller t ex turkisk peppar
  • 1/2 dl citronmeliss

Näringsvärde
Per portion

Energi 952 kJ / 228 kCal