Lakritsknäck | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lakritsknäck

Lakritsknäck är precis lika gott som det låter! Mortlad turkisk peppar sätter lakritssmaken. Rör ner det mesta i knäcksmeten, men spara några nypor till garnering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 60 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad vid kastrull. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är ca 125°C. Rör om då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter.
  2. Krossa karamellerna fint i en mortel. Ställ knäckformarna på en bricka eller plåt.
  3. Rör ner karamellkrosset och matfettet i knäcksmeten. Vänd ner mandeln. Fördela smeten i knäckformarna. Låt stelna. Förvara svalt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: 60 st
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 20 st turkisk peppar (karameller)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl skalad, hackad mandel
  • knäckformar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 219 kJ / 54 kCal