Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad mango med hallon- och lakritssemifreddo

Grillad mango som serveras med en ljuvlig hallon- och lakritssemifreddo. Mortlad turkisk peppar blir ett perfekt inslag i den annars så lena semifreddon. Servera med färska hallon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skilj äggulan från vitan. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa gulor och socker pösigt.
  2. Vispa grädden och vaniljsockret fluffigt. Krossa karamellerna grovt i en mortel och blanda ner dem i grädden. Vänd försiktigt ner hallonsylten, vispade äggulor och vitor i grädden. Häll smeten i en form lämplig för infrysning eller mindre portionsformar och frys 2-3 timmar.
  3. Skär bort kärnan ur mangon. Skär den i klyftor.
  4. Till servering: Grilla mangon, servera den, hallon och turkisk peppar till semifreddon.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj soja-, havre- eller risbaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 4 stora ägg
  • 5 msk strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl turkisk peppar
  • 1 dl hallonsylt
  • 3 mango
Till servering
  • färska hallon
  • turkisk peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1467 kJ / 351 kCal