Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Brownies med majonnäs

Brownieälskare, testa detta recept med majonnäs nästa gång det är bakdags! Majonnäsen gör brownien riktigt saftig, extra smarrig och helt omöjlig att motstå. Testa du också!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 25 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 180°C (160°C för varmluftsugn).
  2. Smörj en form i storleken 23cm x 23cm x 7cm (för 25 bitar).
  3. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke. 
  4. Smält chokladen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det tjocknar. Blanda i den smälta chokladen. 
  5. Grovhacka valnötterna. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt majonnäs och valnötter. Blanda till en jämn smet och nötterna är jämnt fördelade.
  6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 35-45 minuter. 
  7. Låt svalna i ca 15 minuter. Skär brownien i rutor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör latkosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.

Ingredienser

Portioner: ca 25 bitar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 140 g choklad
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 8 msk majonnäs 8 msk motsvarar ca 1 1/3 dl (gärna Hellmann´s)
  • 55 g valnötter (55 g valnötter motsvarar ca 1 dl)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer