Lakrits och citron är som gjorda för varandra. Här i en maffig tårta med browniebotten smaksatt med lakritspulver och med en syrlig citronmousse. Garnera generöst med sommarens söta bär strax före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd ren mörk choklad av god kvalitet. Välj laktosfria produkter av smör, grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Använd ren mörk choklad av god kvalitet och mjölkfritt matfett. Byt grädde mot vispningsbar soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt och matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande ersättning.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man skippa gelatinblad och ersätta med ex gelesocker? Hur mycket i så fall?
Isabel
2022-04-09Hej, tårtan verkar så himla god! Tror ni att man kan göra den några dagar i förväg och frysa in den, och ta fram ett tag innan servering?
Johanna
2019-05-13Hej Johanna! Det går bra att frysa in tårtan, såklart utan dekorering (färska bär). Dekorera tårtan när det är dags att servera den. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-05-15Hej Elisabeth! Det stämmer att det ska vara 1,5 dl citronjuice. Berätta gärna vad du tyckte om kakan. Lycka till. Hälsningar Ulrika.
Redaktionen
2016-06-29