Lakritsbrownie med citronmousse och bär

Betyg 3.1 av 5.
83 personer har röstat
5
Lakritsbrownie med citronmousse och bär

Lakrits och citron är som gjorda för varandra. Här i en maffig tårta med browniebotten smaksatt med lakritspulver och med en syrlig citronmousse. Garnera generöst med sommarens söta bär strax före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Lakritsbrownie med citronmousse och bär

Ingredienser

10 portioner
125 g  mörk choklad
100 g  smör
2 1/2 dl  socker
2   ägg
1 1/2 dl  vetemjöl
1/2 tsk  vaniljpulver
1 1/2 msk  lakritspulver
1 krm  salt
smör till formen
250 g  färska bär (t ex hallon, blåbär och röda vinbär)
florsocker och färsk mynta eller citronmeliss till garnering

Citronmousse

4 1/2   gelatinblad
4   äggulor
2 1/4 dl  socker
1 1/2 dl  matyoghurt (10 %)
finrivet skal av 1   citron
1 1/2 dl  färskpressad citronjuice
4   äggvitor
1 1/2 dl  vispgrädde

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd ren mörk choklad av god kvalitet. Välj laktosfria produkter av smör, grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Använd ren mörk choklad av god kvalitet och mjölkfritt matfett. Byt grädde mot vispningsbar soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt och matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande ersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
83 personer har röstat

Kommentarer

Kan man skippa gelatinblad och ersätta med ex gelesocker? Hur mycket i så fall?

Isabel

2022-04-09

Hej, tårtan verkar så himla god! Tror ni att man kan göra den några dagar i förväg och frysa in den, och ta fram ett tag innan servering?

Johanna

2019-05-13

Hej Johanna! Det går bra att frysa in tårtan, såklart utan dekorering (färska bär). Dekorera tårtan när det är dags att servera den. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Redaktionen

2019-05-15

Hej Elisabeth! Det stämmer att det ska vara 1,5 dl citronjuice. Berätta gärna vad du tyckte om kakan. Lycka till. Hälsningar Ulrika.

Redaktionen

2016-06-29

Näringsvärde per portion

Energi2077 KJ / 497 kCal
Fett24 g
Salt0.43 g
Kolhydrater60 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Lakritspannacotta med turkisk peppar
Betyg 4.5 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Midsommartårta med röda bär
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommartårta martinique
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kristianopels midsommartårta
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärs-, apelsin- och halloncheesecake med Oreo
Betyg 4 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga