Lakritsbrownie med citronmousse och bär
Lakrits och citron är som gjorda för varandra. Här i en maffig tårta med browniebotten smaksatt med lakritspulver och med en syrlig citronmousse. Garnera generöst med sommarens söta bär strax före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
10 portioner
125 g mörk choklad
100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 1/2 msk lakritspulver
1 krm salt
smör till formen
250 g färska bär (t ex hallon, blåbär och röda vinbär)
florsocker och färsk mynta eller citronmeliss till garnering
Citronmousse
4 1/2 gelatinblad
4 äggulor
2 1/4 dl socker
1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
finrivet skal av 1 citron
1 1/2 dl färskpressad citronjuice
4 äggvitor
1 1/2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2077 KJ / 497 kCal
Fett24 g
Salt0.43 g
Kolhydrater60 g
Protein9 g
Kommentarer
Kan man skippa gelatinblad och ersätta med ex gelesocker? Hur mycket i så fall?
Isabel
2022-04-09Hej, tårtan verkar så himla god! Tror ni att man kan göra den några dagar i förväg och frysa in den, och ta fram ett tag innan servering?
Johanna
2019-05-13Hej Johanna! Det går bra att frysa in tårtan, såklart utan dekorering (färska bär). Dekorera tårtan när det är dags att servera den. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-05-15Hej Elisabeth! Det stämmer att det ska vara 1,5 dl citronjuice. Berätta gärna vad du tyckte om kakan. Lycka till. Hälsningar Ulrika.
Redaktionen
2016-06-29