Lakritsbrownie med citronmousse och bär

Lakrits och citron är som gjorda för varandra. Här i en maffig tårta med browniebotten smaksatt med lakritspulver och med en syrlig citronmousse. Garnera generöst med sommarens söta bär strax före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Ingredienser
10 portioner
125 g mörk choklad
100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 1/2 msk lakritspulver
1 krm salt
smör till formen
250 g färska bär (t ex hallon, blåbär och röda vinbär)
florsocker och färsk mynta eller citronmeliss till garnering
Citronmousse
4 1/2 gelatinblad
4 äggulor
2 1/4 dl socker
1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
finrivet skal av 1 citron
1 1/2 dl färskpressad citronjuice
4 äggvitor
1 1/2 dl vispgrädde
Gör så här
00:30:00
00:05:00
00:03:00
05:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2077 KJ / 497 kCal
Fett24 g
Salt0.43 g
Kolhydrater60 g
Protein9 g
Kommentarer
Kan man skippa gelatinblad och ersätta med ex gelesocker? Hur mycket i så fall?
Isabel
2022-04-09Hej, tårtan verkar så himla god! Tror ni att man kan göra den några dagar i förväg och frysa in den, och ta fram ett tag innan servering?
Johanna
2019-05-13Hej Johanna! Det går bra att frysa in tårtan, såklart utan dekorering (färska bär). Dekorera tårtan när det är dags att servera den. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
ICA-köket
2019-05-15Hej Elisabeth! Det stämmer att det ska vara 1,5 dl citronjuice. Berätta gärna vad du tyckte om kakan. Lycka till. Hälsningar Ulrika.
Ica-köket
2016-06-29