Kristianopels midsommartårta

19
2
Kristianopels midsommartårta

Denna Kristianopelstårta innehåller en cheesecake-liknande botten toppad med vit chokladmousse. Syrlig och fräsch då moussen delvis är baserad på kvarg. En härligt vacker och god student- eller midsommartårta med sommarens alla bär.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Kristianopels midsommartårta

Ingredienser

10 portioner

Mousse

2 gelatinblad
300 g vit choklad
3/4 dl socker
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl kvarg (10%)

Botten

100 g smör
16 digestivekex

Garnering

2 dl vispgrädde
rivet skal av 1 lime
1 1/2 l bär och frukt, t ex jordgubbar, hallon, mango och kiwi
vit choklad att hyvla över
citronmelissblad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på digestivekexen.
I övrigt är tårtan fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper.

Gör så här

Tips

Enkel tårtbotten: Digestivekexen kan också smulas i en mortel eller läggas i en plastpåse och smulas med händerna eller med en kavel.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Maria

2011-08-21

Usch så söt och sliskig. Slängde resterna.

Anna-karin

2011-08-04

Galet god! Bra att så mycket går att förbereda redan dagen innan.