Kristianopels midsommartårta

18
2
Kristianopels midsommartårta

Denna Kristianopelstårta innehåller en cheesecake-liknande botten toppad med vit chokladmousse. Syrlig och fräsch då moussen delvis är baserad på kvarg. En härligt vacker och god student- eller midsommartårta med sommarens alla bär.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Kristianopels midsommartårta

Ingredienser

10 portioner

Mousse

2
gelatinblad
300 g
vit choklad
3/4 dl
socker
2 dl
vispgrädde
2 1/2 dl
kvarg (10%)

Botten

100 g
smör
16
digestivekex

Garnering

2 dl
vispgrädde
rivet skal av 1
lime
1 1/2 l
bär och frukt, t ex jordgubbar, hallon, mango och kiwi
-
vit choklad att hyvla över
-
citronmelissblad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på digestivekexen.
I övrigt är tårtan fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Enkel tårtbotten: Digestivekexen kan också smulas i en mortel eller läggas i en plastpåse och smulas med händerna eller med en kavel.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Maria

8/21/2011

Usch så söt och sliskig. Slängde resterna.

Anna-karin

8/4/2011

Galet god! Bra att så mycket går att förbereda redan dagen innan.

Testa liknande recept