Kristianopels midsommartårta
Denna Kristianopelstårta innehåller en cheesecake-liknande botten toppad med vit chokladmousse. Syrlig och fräsch då moussen delvis är baserad på kvarg. En härligt vacker och god student- eller midsommartårta med sommarens alla bär.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
10 portioner
Mousse
2 gelatinblad
300 g vit choklad
3/4 dl socker
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl kvarg (10%)
Botten
100 g smör
16 digestivekex
Garnering
2 dl vispgrädde
rivet skal av 1 lime
1 1/2 l bär och frukt, t ex jordgubbar, hallon, mango och kiwi
vit choklad att hyvla över
citronmelissblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Usch så söt och sliskig. Slängde resterna.
Maria
2011-08-21Galet god! Bra att så mycket går att förbereda redan dagen innan.
Anna-karin
2011-08-04