Kristianopels midsommartårta

Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
2
Kristianopels midsommartårta

Denna Kristianopelstårta innehåller en cheesecake-liknande botten toppad med vit chokladmousse. Syrlig och fräsch då moussen delvis är baserad på kvarg. En härligt vacker och god student- eller midsommartårta med sommarens alla bär.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Kristianopels midsommartårta

Ingredienser

10 portioner

Mousse

2 gelatinblad
300 g vit choklad
3/4 dl socker
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl kvarg (10%)

Botten

100 g smör
16 digestivekex

Garnering

2 dl vispgrädde
rivet skal av 1 lime
1 1/2 l bär och frukt, t ex jordgubbar, hallon, mango och kiwi
vit choklad att hyvla över
citronmelissblad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Usch så söt och sliskig. Slängde resterna.

Maria

2011-08-21

Galet god! Bra att så mycket går att förbereda redan dagen innan.

Anna-karin

2011-08-04

Testa liknande recept

Apelsincheesecake på chokladbotten
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bästa på-landet-tårta
Betyg 3.4 av 5.
60 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Passionscheesecake
Betyg 3.2 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonmoussetårta
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärscheesecake
Betyg 4.3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Polkagrisdröm
Betyg 3.8 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga