Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Läckraste jordgubbstårtan

Läckraste jordgubbstårtan lever helt klart upp till sitt namn. Denna tårta är fantastiskt god och lättlagad. Söta jordgubbar kombinerat med vit mousse gör denna jordgubbstårta till den perfekta tårtan.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pressa juicen ur apelsinen och skeda den över bottnarna. Låt stå och dra medan resten görs.
  2. Mousse: Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna lite men inte stelna. Vispa grädden. Vispa gulor och florsocker i en annan skål och vänd ner grädden. Rör ner den smälta chokladen i grädden.
  3. Lägg ihop tårtan med chokladmousse mellan bottnarna och runt om.
  4. Lägg jordgubbar över hela tårtan.
  5. Smält gelén på svag värme och vispa den slät.
  6. Lägg i skalstrimlorna och ge dem ett hastigt uppkok. Lyft upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
  7. Glasera jordgubbarna med lite gelé och garnera med apelsinstrimlorna.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria tårtbottnar.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 apelsin
  • 1 färdig tårtbotten (3-delad)
  • 1 liter jordgubbar
  • 1/2 glas röd vinbärsgelé
  • strimlor av apelsinskal till garnering
Mousse
  • 100 g vit blockchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 msk florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?