Läckraste jordgubbstårtan
Läckraste jordgubbstårtan lever helt klart upp till sitt namn. Denna tårta är fantastiskt god och lättlagad. Söta jordgubbar kombinerat med vit mousse gör denna jordgubbstårta till den perfekta tårtan.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
Ingredienser
8 portioner
1 apelsin
1 färdig tårtbotten (3-delad)
1 liter jordgubbar
1/2 glas röd vinbärsgelé
strimlor av apelsinskal till garnering
Mousse
100 g vit blockchoklad
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 msk florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastisk tårta, med det lilla extra, som gör att den ser så läcker ut, och smakar himmelskt! Jag la till lite halvmosade jordgubbar mellan bottnarna, i övrigt helt enligt receptet.
Susanne
2020-06-14Jätte gott
Maria angelica
2018-06-23Bakade denna till vårt bröllop (utan jordgubbar men med marsipanrosor och grädde som omslöt tårtan så att den blev vit) och bakar den fortfarande, 16 år senare, minst varje år. En succé varje gång. Fin tårta att variera. Tex blir den god utan jordgubbar men pudrad med god kakao :-) Dekorera med kumquats eller physalis. Gott och snyggt.
Ulrika
2016-11-04