Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingwraps med korianderpesto

Det här receptet på kycklingwraps med korianderpesto är en rätt utöver det vanliga! Den unika och mästerliga kryddningen gör kycklingwrapsen fantastiskt goda. Servera i tortillabröd och du har en fullständig måltid som gillas av både vuxna och barn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och tärna paprika. Skölj och tärna squash. Tärna kycklingfiléerna.
  2. Fräs lök, paprika, squash och kyckling i olja i en stekpanna. Krydda med spiskummin, chilipulver, salt och chilipeppar. Häll på vatten och låt puttra ca 5 min.
  3. Korianderpesto: Mixa färsk koriander, pinjenötter, riven ost, vitlök och salt i en mixer eller matberedare. Tillsätt olja och vatten.
  4. Fördela kycklingröran på värmda tortillabröd. Toppa med korianderpeston och servera med klyftad isbergssallad.

Tips

Pinjenötterna kan ersättas med sötmandel eller solroskärnor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor
  • 1 squash
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 1/2 dl vatten
  • 8 tortillabröd
  • isbergssallad
Korianderpesto
  • 1 knippa färsk koriander
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1/2 dl riven ost
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?