Kycklingwok med nudlar

Ibland vill man bara ha en kycklingwok som går snabbt att laga och som är supergod att äta. Den här woken är full av färg och smak – perfekt för stressiga vardagar. Paprika, minimajs och purjolök trängs med ingefära, soja och sweet chili. En matträtt som går hem hos alla!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015

Ingredienser
4 portioner
4 port äggnudlar
2 röda paprikor
1/2 purjolök
1 burk minimajs (à 425 g)
1 msk riven färsk ingefära
1/2 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
1/2 dl vatten
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
Till servering t ex
1 dl rostade cashewnötter
1 lime
1 msk rostade sesamfrön
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör.
Energi2018 KJ / 480 kCal
Fett8 g
Salt2.9 g
Kolhydrater51 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
20 stJättebra recept som med fördel kompletteras med fler grönsaker
Jonas
Ett bra grundrecept. Tog mindre paprika men tillsatte morot och vitlök. Ska testa med pak choi nästa gång. Kanske ytterligare lite styrka som sambal oelek eller färsk chili.
Emelie
Vi tar cashewnötter istället för minimajs.
Nina