Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Kycklingsteak med hummus och tomater

En härligt saltstekt kycklingsteak serveras här ihop med kokt ris, syrliga tomater och en oemotståndligt krämig hummus. En perfekt middag som passar såväl till vardag som fest.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda kycklingen på båda sidor med salt och peppar.
  2. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna på medelvärme med skinnsidan ned i 10 minuter. Vänd kycklingen och stek vidare på köttsidan i 10 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 72 ̊C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär tomaterna i halvor.
  5. Servera kycklingen med ris, tomater, sallad och hummus.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Krydda gärna kycklingen med spiskummin och chiliflakes.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 kycklingsteaks (urbenade kycklinglår)
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk olja
  • 2 port ris
  • 250 g tomatmix
  • 1/2 påse bistrosallad (à 150 g)
  • 175 g hummus med oliv
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2743 kJ / 667 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer