Kycklingspett med primörer och anchochilimajonnäs

Kycklingspett med primörer och en het anchochilimajonnäs som du enkelt rör ihop. Grilla kycklingspetten och grönsakerna, och servera med kokt potatis. Gott och grönt!

Ingredienser
4 portioner
Anchochilimajonnäs
1 torkad anchochili
1 tsk senap
1 msk tomatpuré
1 äggula
1 1/2 dl rapsolja
1/2 citron
Spett
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
600 g kycklinglårfilé
salt
peppar
Primörer
1 knippe morötter
8 gröna sparrisar
4 färska lökar
4 msk olivolja
1/2 citron
1 kruka dragon
1 kruka körvel
Till servering
färskpotatis och sallad
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3312 KJ / 792 kCal
Fett52.4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater36.2 g
Protein41.5 g
Kommentarer
2 stSuper gott. Härligt med mycket grönsaker. Anchochilimajonäsen är lite svår, smaken beror mycket på vad man får tag i för Chili. Vi har fått allt från menlös till bra hetta.
Anders
Kycklingen och grönsakerna var toppen. Anchochilimajonäsen var helt menlös och helt utan hetta, som vanligt när man köper chili på ICA. Inte så kul färg på den heller.
Pär