Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklingspett med dragonmajonnäs

Kycklingspett är tacksam buffé- eller brunchmat. Här använder vi kycklinglårfilé som håller sig saftig och god även när spetten serveras kalla. Krydda kycklingen med torkade örter och bjud med en underbart god dragonmajonnäs att dippa kycklingbitarna i.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Majonnäs: Mixa ihop alla ingredienser till majonnäsen. Krydda med salt.
  2. Spett: Skär varje kycklinglårfilé i 6 små bitar. Lägg i en bunke och blanda med salt , peppar och de torkade örterna.
  3. Trä kycklingen på blötlagda spett. 
  4. Stek/grilla spetten på medelvärme ca 10 minuter runt om. Kontrollera att kycklingen är klar.
  5. Servera med dragonmajonnäsen.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6 bufféportioner
Dragonmajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl hackad färsk dragon
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 krm salt
Kycklingspett
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • trägrillspett
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1272 kJ / 304 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept