Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Kycklingspett

Gör dina kycklingspett fantastiskt saftiga och möra genom att lägga dem i en utmärkt marinad med smaker från bland annat citrongräs, curry och jordnötssmör. Efter att spetten grillats i ugnen blir de oerhört goda.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i 1-2 cm breda strimlor.
  2. Marinad: Skär den tjockare delen av citrongräset i bitar. Ta inte med den tunna, torra delen. Skala och skär vitlöken i bitar. Lägg detta och övriga ingredienser till marinaden i en matberedare. Mixa slätt.
  3. Blanda marinaden med kycklingen i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera minst 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Trä kycklingstrimlorna på spett. Lägg spetten på bakplåtspappersklädd plåt. Ugnsstek i ca 15 minuter. Servera gärna med jordnötssås och gurksallad, se receptet Jordnötssås och Het gurksallad med salladslök och chili.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Passar bra till buffé. Antalet portioner är beräknade efter buffébordet.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g kycklingfilé
Marinad
  • 3 citrongrässtjälkar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 msk råsocker
  • 1/2 dl jordnötssmör (gärna osaltat)
  • 1/2 dl asiatisk fisksås
  • 1/2 dl färskpressad limejuice (1/2 dl juice motsvarar 5 lime)
  • blötlagda träspett
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer