Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kyckling på pinne

Kycklingspett är enkla att grilla och uppskattat av stora som små. Krydda spetten med bara salt. Om du vill så kan du dra på en glaze efteråt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora kuber. Salta lätt och trä upp dem på spett. Dela citronerna.
  2. Grilla spetten och citronerna (med snittytan ned) på galler under lock i medelvarm grill, cirka 175˚C. Spetten är klara när kycklingen fått färg (köttsaften ska vara klar utan rosa inslag) och citronerna när de fått lite grillränder.
  3. Glaze: Rör ihop ingredienserna till glazen under tiden. Pensla de färdiga spetten med glazen.
  4. Servera med citronhalvorna som pressas över kycklingen.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • grillspett (helst av metall, träspett måste blötläggas för att inte brinna upp)
  • 2 citroner
Glaze
  • 1/2 dl flytande honung
  • 5 msk olivolja
  • 1 msk chiliflakes
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1636 kJ / 391 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer