Kycklingsoppa med ris och citron

Betyg 4.1 av 5.81 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
Kycklingsoppa med ris och citron

Kycklingsoppa är en värmande och underbart god, matig soppa! Här är ett lättlagat recept på kycklingsoppa där vi också tillsätter ris samt citron för en fräsch smak.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Kycklingsoppa med ris och citron

Ingredienser

4 portioner

Bakad kyckling

1 stor vitlöksklyfta
1/3 röd peppar (chili)
1/3 msk finrivet apelsinskal
1 msk rumsvarmt smör
300 g kycklingfilé
1/3 tsk salt
1 krm svartpeppar
3/4 msk rapsolja
2 dl okokt ris
2 stora schalottenlökar (à ca 80 g)
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
1 lagerblad
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
salt

Till servering

smörgåskrasse
nymalen svartpeppar

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:03:00
00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

23 st
  • Onödigt steg att stek kycklingen innan. La kycklingen direkt i ugnen och sparade disk! Blev hur bra som helst.

    Emilié

  • Adderade apelsinsaft utöver citronsaften, hade även i kycklingbuljong. Blev riktigt gott!

    Ida

  • Funkar lika bra att "trolla om" till veganskt med vegofilé-bitar! 🙂

    Julia

  • EXTREMT gott, perfekt om man känner sig lite sjuk. Själsvärmande

    Olivia

  • Jättegott, kan varmt rekommendera. Men skulle helst vara 2 i köket under denna måltid, finns mycket att göra. Kycklingen blev otroligt god och i slutändan smakar allt så fräscht och gott.

    Nathalie

  • Nja…som nån annan skrev, mycket jobb för denna soppa. Men om man har rester över så är det ju lätt att göra en sån här soppa

    Annika

  • Går utmärkt att göra vegansk. Byt ut kycklingen till ett växtbaserad alternativ tex tofu eller någon form av ärtprotein. Istället för att baka det i ugn steker du allt i en panna tillsammans med vitlöken, chilin och apelsinskalet. Smöret byter du ut mot ett växtbaserat alternativ. Går utmärkt att använda gårdagens redan kokta ris också, men lägg det direkt i skålen och häll på soppa istället för att ha i allt direkt i soppan. Blir det rester är det också lätt att riset suger åt sig all vätska och soppan blir en gryta.

    Johanna

  • Jättegod vardagsrätt!

    Maria

  • Min nya favorit! Gör den varje gång det blivit kyckling över. (Hoppar alltså över ”kyckling i ugnen delen” och använder själva soppan som bas bara) Byter ibland ut riset mot nudlar eller potatis beroende på vad skafferiet/kylen har att erbjuda. SÅ gott!

    Ann-sofie

  • Jättegod soppa med härlig citronsmak.

    Jenny

Testa liknande recept

  • Blomkålssoppa med bönor, citron och chips
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Broccoli- och mandelsoppa
    Betyg 3.2 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakad risotto med salami
    Betyg 4.4 av 5.68 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad