Kycklingsoppa med dill och pepparrot
Bästa kycklingsoppan när du behöver lite extra värme! Denna goda kycklingsoppa på hel kyckling med morot och purjolök tar lite tid att koka men är värd väntan. Dessutom får soppan en ljuvlig smak av hackad dill och riven pepparrot.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
4 portioner
Kycklingbuljong
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 hel kyckling (à ca 1 kg)
2 1/2 l vatten
2 stora morötter (à ca 100 g)
150 g purjolök (150 g motsvarar ca 1/2 purjo)
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl hackad dill (+ ev extra till servering)
1/2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
Till servering
2 msk riven pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi892 KJ / 214 kCal
Fett9 g
Salt2.1 g
Kolhydrater7 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag ersatte receptets buljong med vanlig ”snabb”-buljong men hade ändå i löken och vitlöken samt fräste de med kycklingen innan jag tillsatte buljongen och en skvätt vitt vin. Det blev jättebra!
Yasmine
2024-05-11Adderade salt, lagerblad, purjolök, persiljestjälkar och morot till buljongen. Annars hade den varit något smaklös.
Jan
2024-03-16En sällsynt osexig soppa, åtminstone i förhållande till sin tillagningstid. Man kan inte säga mycket om buljongen, särskilt kommer inte ord som mustig" och"smakrik" för en. Men när den ändå nu är lagad fungerar den väl som "snäll" vardagssoppa.
Lena annette
2024-03-13