Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling med citron och grönsaker

En färgsprakande middag som kommer att uppskattas av hela din familj. Du låter smakerna från morot, kyckling, potatis och ärtor bekanta sig med varandra i en kokande gryta. Smakfullt och nyttigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kycklingben i olivolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg över kycklingbenen i en gryta. Häll vatten i stekpannan och vispa ur. Häll skyn över kycklingbenen.
  3. Skala och skär potatisarna i klyftor. Skala och skär de stora morötterna i skivor. Tillsätt grönsakerna och salt och låt grytan koka under lock i 25-30 minuter. Rör då och då.
  4. Skär citron i klyftor. Tillsätt citronen och gröna ärter när det återstår 5 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kycklingben (à 900 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt (till kycklingen)
  • 2 krm peppar
  • 2 1/2 dl vatten
  • 8 potatisar
  • 2 stora morötter
  • 0,8 tsk salt (till grytan)
  • 1/2 citron
  • 2 dl gröna ärter
Lägg till i inköpslistan