Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Palsternackssoppa med quesadilla

Ett utsökt recept på palsternackssoppa med krispiga, ostfyllda quesadillas. Du gör soppan av bland annat palsternacka, potatis, vitlök, timjan, kikärter och mjölk. Avnjut soppan med härliga quesadillas!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Soppa: Skala och skär palsternacka, potatis, lök och vitlöksklyfta i bitar.
  2. Fräs grönsakerna i olja tillsammans med timjan i en stor kastrull i 3-4 minuter.
  3. Häll på vatten, konc kycklingfond och kikärter. Låt småkoka 15-20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
  4. Mixa soppan slät med stavmixer. Häll i mjölk. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  5. Quesadilla: Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Riv osten.
  6. Fördela osten och chilin på hälften av tortillabröden. Lägg på resten av tortillabröden som lock. Stek i en torr teflonpanna på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Skär varje tortilla i 4 bitar och servera med soppan.

För alla

Äggfri, men kontrollera fonden och brödet. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 500 g palsternacka
  • 400 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 1/3 l vatten
  • 1 1/2 msk konc kycklingfond
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Quesadilla
  • 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 100 g lagrad ost
  • 4 tortillabröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer