Kycklingrullader med gräddsås

Låt denna franska klassiker livas upp på nytt! Den utbankade kycklingen fylls med bönor innan den rullas ihop och bryns och kokas upp i grädde och mjölk. Ett perfekt sätt att få en saftig och mör kyckling, och du serverar rulladerna med potatis och fräscha grönsaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2022

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g snabbfiléer av kyckling
salt
peppar
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
1 msk smör
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 tsk majsstärkelse
1 msk senap
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1/2 gurka
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2791 KJ / 666 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stEn av det godaste rätterna jag och mannen har ätit! Gjorde också klyftpotatis för mer festlig stämning.
Klara
En av era bästa rätter. Riktigt gott, passar bra till helgen.
Ida
Gjorde klyftpotatis till för lite mer ”helgmat” och la soltorkade tomater i rulladerna istället samt stekte bönorna med vitlök. Sååå gott!
Therese