Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Stekt prinskorv med potatismos och tomatsallad

Stekt prinskorv med potatismos och tomatsallad är en populär husmansrätt som passar de flesta i familjen. Skala och koka potatisen, häll av vattnet, blanda med mjölk och matfett och stöt till ett fluffigt mos. Korvarna steker du i en varm stekpanna och serverar tillsammans med moset och syrlig tomatsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatismos: Skala och koka potatisen. Värm mjölken. Häll av vattnet och stöt potatisen till ett mos med mjölk och matfett. Salta och peppra.
  2. Tomatsallad: Finhacka persiljan och blanda den med citronsaft och olivolja. Skär tomaterna i klyftor och häll över citronoljan, krydda med salt och peppar. Blanda tomaterna med salladsmixen strax före servering.
  3. Prinskorv: Stek prinskorvarna i oljan i en varm stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  4. Servera korven med mos och tomatsallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatismos
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Tomatsallad
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 4 tomater
  • 1/2 påse salladsmix (à 225 g)
Prinskorv
  • 480 g prinskorv
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2789 kJ / 666 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer