Minipajer med grönkål, ädelost och mandel

Betyg 3.8 av 5.
68 personer har röstat
10
Minipajer med grönkål, ädelost och mandel

Underbara minipajer med grönkål, ädelost och mandel som passar utmärkt på julbordet. Lägg ner den goda röran av bland annat grädde, grönkål och ädelost i pajskalen och häll över äggstanningen. Strö över den honungsrostade mandeln före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Minipajer med grönkål, ädelost och mandel

Ingredienser

15 små pajer

Pajdeg

75 g  smör eller margarin
3 dl  vetemjöl
1 dl  kvarg (1 %)

Fyllning

200 g  strimlad grönkål eller fryst grönkål (200 g färsk motsvarar 250 g fryst)
1   gul lök
1 msk  smör eller margarin
2   ägg
1 dl  kvarg (1 %)
1 1/2 dl  mellangrädde
salt och peppar
140 g  ädelost

Garnering

1 1/2 dl  skållad sötmandel
1 1/2 msk  honung
1 1/2 tsk  flingsalt

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
68 personer har röstat

Kommentarer

Ingen julafton utan denna paj! Har alltid gjort En stor paj. Aldrig flera små. Enkel och mycket god och uppskattad.

Petra

2023-12-24

Går dessa att frysa ?

Marie

2022-12-01

Nu är de färdiga. Goda men inte så vackra. Pajdegen var lite kladdig o svårfattliga få upp på kanterna. Tänkta till julfirandet men tänkte testa att byta mandeln mot valnötter o fixa det precis innan servering.

Anna

2020-12-22

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Skinkstek med råstekt kål och blue cheese dressing
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad sötpotatispanzanella med grönkål
Betyg 4.8 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paj med ädelost och purjolök
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost
Betyg 4.8 av 5.
115 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pajskal i långpanna - päron & ost
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga