Minipajer med grönkål, ädelost och mandel

Underbara minipajer med grönkål, ädelost och mandel som passar utmärkt på julbordet. Lägg ner den goda röran av bland annat grädde, grönkål och ädelost i pajskalen och häll över äggstanningen. Strö över den honungsrostade mandeln före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Ingredienser
15 små pajer
Pajdeg
75 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl kvarg (1 %)
Fyllning
200 g strimlad grönkål eller fryst grönkål (200 g färsk motsvarar 250 g fryst)
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
2 ägg
1 dl kvarg (1 %)
1 1/2 dl mellangrädde
salt
peppar
140 g ädelost
Garnering
1 1/2 dl skållad sötmandel
1 1/2 msk honung
1 1/2 tsk flingsalt
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:05:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ingen julafton utan denna paj! Har alltid gjort En stor paj. Aldrig flera små. Enkel och mycket god och uppskattad.
Petra
2023-12-24Går dessa att frysa ?
Marie
2022-12-01Nu är de färdiga. Goda men inte så vackra. Pajdegen var lite kladdig o svårfattliga få upp på kanterna. Tänkta till julfirandet men tänkte testa att byta mandeln mot valnötter o fixa det precis innan servering.
Anna
2020-12-22