Minipajer med grönkål, ädelost och mandel
Underbara minipajer med grönkål, ädelost och mandel som passar utmärkt på julbordet. Lägg ner den goda röran av bland annat grädde, grönkål och ädelost i pajskalen och häll över äggstanningen. Strö över den honungsrostade mandeln före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
Ingredienser
15 små pajer
Pajdeg
75 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl kvarg (1 %)
Fyllning
200 g strimlad grönkål eller fryst grönkål (200 g färsk motsvarar 250 g fryst)
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
2 ägg
1 dl kvarg (1 %)
1 1/2 dl mellangrädde
salt
peppar
140 g ädelost
Garnering
1 1/2 dl skållad sötmandel
1 1/2 msk honung
1 1/2 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ingen julafton utan denna paj! Har alltid gjort En stor paj. Aldrig flera små. Enkel och mycket god och uppskattad.
Petra
2023-12-24Går dessa att frysa ?
Marie
2022-12-01Nu är de färdiga. Goda men inte så vackra. Pajdegen var lite kladdig o svårfattliga få upp på kanterna. Tänkta till julfirandet men tänkte testa att byta mandeln mot valnötter o fixa det precis innan servering.
Anna
2020-12-22