Minipajer med grönkål, ädelost och mandel

64
9
Minipajer med grönkål, ädelost och mandel

Underbara minipajer med grönkål, ädelost och mandel som passar utmärkt på julbordet. Lägg ner den goda röran av bland annat grädde, grönkål och ädelost i pajskalen och häll över äggstanningen. Strö över den honungsrostade mandeln före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Minipajer med grönkål, ädelost och mandel

Ingredienser

15 små pajer

Pajdeg

75 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl kvarg (1 %)

Fyllning

200 g strimlad grönkål eller fryst grönkål (200 g färsk motsvarar 250 g fryst)
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
2 ägg
1 dl kvarg (1 %)
1 1/2 dl mellangrädde
salt och peppar
140 g ädelost

Garnering

1 1/2 dl skållad sötmandel
1 1/2 msk honung
1 1/2 tsk flingsalt

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Marie

2022-12-01

Går dessa att frysa ?

Anna

2020-12-22

Nu är de färdiga. Goda men inte så vackra. Pajdegen var lite kladdig o svårfattliga få upp på kanterna. Tänkta till julfirandet men tänkte testa att byta mandeln mot valnötter o fixa det precis innan servering.

Tina

2020-05-09

Hej! Är det typ mazarinformar som är lagom storlek?

Redaktionen ICAse

2020-05-11

Hej Tina! Ja mazarinformar går bra att använda eller runda små folieformar. Hälsningar Ulrika