Kycklingpaté med balsamicorussin

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Kycklingpaté med balsamicorussin

Kycklingpatén får ett särskilt lyft av russinen som fått koka i balsamvinäger. De blandas sen med ett tärnat grönt äpple. Servera med sallad och gärna rostat lantbröd.

Kycklingpaté med balsamicorussin

Ingredienser

8 (buffé)
3   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
2 msk  viltkrydda
400 g  kycklingfärs
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1   ägg
200 g  gräddpastej eller bredbar leverpastej
1 dl  vispgrädde

Balsamicorussin

2 dl  russin
2 dl  balsamvinäger
1   grönt äpple

Till servering

valfri sallad
lantbröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastejen. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1907 KJ / 456 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater43.9 g
Protein20.9 g

Testa liknande recept

Korvkaka med lök- och äppelkompott
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Endive med konjaksspetsad leverpastej
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Endive med konjakspastej
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppelmunkar
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Leverpastejsnittar med lingon
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ädelost med äppelinkokta russin
Betyg 2.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga