Kycklingpaté med balsamicorussin

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Kycklingpaté med balsamicorussin

Kycklingpatén får ett särskilt lyft av russinen som fått koka i balsamvinäger. De blandas sen med ett tärnat grönt äpple. Servera med sallad och gärna rostat lantbröd.

Kycklingpaté med balsamicorussin

Ingredienser

8 (buffé)
3   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
2 msk  viltkrydda
400 g  kycklingfärs
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1   ägg
200 g  gräddpastej eller bredbar leverpastej
1 dl  vispgrädde

Balsamicorussin

2 dl  russin
2 dl  balsamvinäger
1   grönt äpple

Till servering

valfri sallad
lantbröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastejen. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1907 KJ / 456 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater43.9 g
Protein20.9 g

Testa liknande recept

Korvkaka med lök- och äppelkompott
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Endive med konjaksspetsad leverpastej
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Endive med konjakspastej
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ädelost med äppelinkokta russin
Betyg 2.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelmunkar
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salta mördegskakor med leverpastej och lingon
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga