Kycklingpaté med balsamicorussin
Kycklingpatén får ett särskilt lyft av russinen som fått koka i balsamvinäger. De blandas sen med ett tärnat grönt äpple. Servera med sallad och gärna rostat lantbröd.
Ingredienser
8 (buffé)
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk viltkrydda
400 g kycklingfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
200 g gräddpastej eller bredbar leverpastej
1 dl vispgrädde
Balsamicorussin
2 dl russin
2 dl balsamvinäger
1 grönt äpple
Till servering
valfri sallad
lantbröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på pastejen. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1907 KJ / 456 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater43.9 g
Protein20.9 g
Kommentarer