Kycklingpaté med balsamicorussin

2
0
Kycklingpaté med balsamicorussin

Kycklingpatén får ett särskilt lyft av russinen som fått koka i balsamvinäger. De blandas sen med ett tärnat grönt äpple. Servera med sallad och gärna rostat lantbröd.

Kycklingpaté med balsamicorussin

Ingredienser

8 (buffé)
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk viltkrydda
400 g kycklingfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
200 g gräddpastej eller bredbar leverpastej
1 dl vispgrädde

Balsamicorussin

2 dl russin
2 dl balsamvinäger
1 grönt äpple

Till servering

valfri sallad
lantbröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastejen. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1907 KJ / 456 kCal
Fett 203 g
Kolhydrater 439 g
Protein 209 g
Läs mer om näringsvärden