Kycklingpastasallad i curryyoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingpastasallad i curryyoghurt

Delikat pastasallad med inspiration från Indien. Syrlig matlagningsyoghurt, mild chutney och härlig curry blandas med pasta och grillad kyckling i en exotisk smaksymfoni. För ett fulländat resultat garnerar du med finhackad persilja och rostad lök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning och kyl snabbt av i kallt rinnande vatten. Låt rinna av.
  2. Ta bort skinn och ben från kycklingen och grovhacka kycklingköttet.
  3. Rör ihop matlagningsyoghurt, majonnäs, currypulver och chutney.
  4. Skölj hastigt av grönsaksblandningen i hett vatten.
  5. Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt salladen med lite mjölk om den blir för tjock. Lägg upp salladen i skålar. Garnera gärna med rostad lök och finhackad persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta t ex gnocchi
  • 1 st grillad kyckling
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 msk currypulver
  • 1/2 dl mild chutney
  • 3 dl fryst grönsaksblandning (ärter, majs och paprika)
  • salt och peppar
Garnering
  • rostad lök
  • finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2670 kJ / 627 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden