Kycklingpasta med tomater
En krämig pasta tröttnar man sällan på! Här är den i form av en kycklingpasta med körsbärstomater. Sin smak och krämighet får den av bland annat pesto, havregrädde och vitlök. Servera kycklingen med en bönpasta för att piffa till det lite extra och en krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
10 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
4 port bönpasta (gärna spaghetti gjord av både bönor och durumvete)
250 g körsbärstomater
1/2 förp basilikapesto (à 130 g)
1/2 påse bistrosallad (à 150 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2621 KJ / 633 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur mycket vatten ska det vara?
Elsa
2022-01-03Hej Elsa! En liter vatten ska det vara. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-01-04Tack för era kommentarer. Jag kokar pastan för sig och blandar allt på slutet. Tur att jag läste allt innan jag började laga.
Nina
2021-05-06Jag följde receptet exakt, använde bönpasta, men den blev blaskig!! Ingen favorit hos mina tonåringar, inte för mig heller för den delen!
Mikael
2021-02-07Tack Mikael, Nicola och Vera som kommenterat mängden vatten. Vi har nu sett över receptet och uppdaterat tillagningssättet. Hoppas det blir ett krämigare resultat. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-03-03