Kycklingpasta med soltorkad tomat

15
4
Kycklingpasta med soltorkad tomat

Färgstark och smakrik är den här pastarätten med soltorkade tomater, spenat och vitlök som serveras tillsammans med ugnsstekta kycklingklubbor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012

Kycklingpasta med soltorkad tomat

Ingredienser

4 portioner
1 förp fryst bladspenat (à 250 g)
4 port tagliatelle
900 g kycklingklubbor
1 msk olja
1 msk japansk soja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
2 vitlöksklyftor
50 g soltorkad tomat
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar att smaka av med
ev majsstärkelse (Maizena)

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Pia

2020-05-10

Vad är det för soja man ska ha?

Redaktionen ICAse

2020-05-11

Hej Pia! Vi har nu uppdaterat receptet med vilken sorts soja. Men har du bara kinesisk hemma så går det bra det med. Men då blir färgen lite mörkare. Hälsningar Ulrika

Jenny

2012-08-16

Riktigt gott, kommer lagas igen.

Eva-charlotta

2012-04-11

Suveränt gott, denna rätt kommer jag att göra flera ggr =)

Näringsvärde per portion

Energi 2881 KJ / 690 kCal
Fett 34.3 g
Kolhydrater 48.1 g
Protein 44.8 g
Läs mer om näringsvärden