Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingpasta med soltorkad tomat

Färgstark och smakrik är den här pastarätten med soltorkade tomater, spenat och vitlök som serveras tillsammans med ugnsstekta kycklingklubbor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten. Strimla den och krama ur lite vatten.
  2. Sätt ugnen på 225˚C.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Dela kycklingklubborna (i leden). Blanda olja och soja. Pensla fågeln med blandningen. Krydda med salt och peppar. Stek i ugnen, ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 82˚C och köttsaften är klar, utan rosa inslag.
  5. Skala och hacka vitlöken. Strimla de soltorkade tomaterna.
  6. Fräs vitlöken mjuk i matfettet och blanda ner spenat, tomat och grädde. Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar. Red eventuellt med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  7. Blanda pastan med spenatsåsen och servera med kycklingen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp fryst bladspenat (à 250 g)
  • 4 port tagliatelle
  • 900 g kycklingklubbor
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g soltorkad tomat
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar att smaka av med
  • ev majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2881 kJ / 690 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer