Kycklingpasta med soltorkad tomat
Färgstark och smakrik är den här pastarätten med soltorkade tomater, spenat och vitlök som serveras tillsammans med ugnsstekta kycklingklubbor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012
Ingredienser
4 portioner
1 förp fryst bladspenat (à 250 g)
4 port tagliatelle
900 g kycklingklubbor
1 msk olja
1 msk japansk soja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
2 vitlöksklyftor
50 g soltorkad tomat
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar att smaka av med
ev majsstärkelse (Maizena)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2881 KJ / 690 kCal
Fett34.3 g
Kolhydrater48.1 g
Protein44.8 g
Kommentarer
Vad är det för soja man ska ha?
Pia
2020-05-10Hej Pia! Vi har nu uppdaterat receptet med vilken sorts soja. Men har du bara kinesisk hemma så går det bra det med. Men då blir färgen lite mörkare. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-11Riktigt gott, kommer lagas igen.
Jenny
2012-08-16Suveränt gott, denna rätt kommer jag att göra flera ggr =)
Eva-charlotta
2012-04-11