Baconlindad kyckling med parmesanstuvad spenat
Kyckling är gott, bacon är gott och tillsammans blir det en förträfflig kombination. Här lindas de saftiga filéerna in i baconet och steks på båda sidor i smör innan de får avslutas i ugnen. Den läckra parmesanstuvade spenaten ger ett krämigt och smakrikt intryck som tillbehör till denna rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
140 g bacon
4 kycklingfiléer
1/2 msk smör
salt
peppar
Pasta
4 port tagliatelle
Spenat
400 g fryst bladspenat
1 dl vatten
1 dl smetana
100 g parmesan
Till servering
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3117 KJ / 744 kCal
Fett33 g
Salt4.4 g
Kolhydrater51 g
Protein57 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag är vegetarian egentligen vegan och har faktisk inte tittat på receptet.
Barbara
2017-02-15