Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Baconlindad kyckling med parmesanstuvad spenat

Kyckling är gott, bacon är gott och tillsammans blir det en förträfflig kombination. Här lindas de saftiga filéerna in i baconet och steks på båda sidor i smör innan de får avslutas i ugnen. Den läckra parmesanstuvade spenaten ger ett krämigt och smakrikt intryck som tillbehör till denna rätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  4. Kyckling: Linda baconet runt kycklingfiléerna. Stek dem på båda sidor i smöret i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. 
  5. Lägg dem i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan (om den tål det) mitt i ugnen ca 18 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.
  6. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Spenat: Koka upp vatten och smetana i en kastrull. Krama ur vattnet ur spenaten och lägg ner den i kastrullen. Låt sjuda under lock ca 5 minuter. 
  8. Riv osten och rör ner i spenatkastrullen, smaka av med salt och peppar.
  9. Till servering: Servera kycklingen med pasta, spenat och solrosskott.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och smetana utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. 

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 140 g bacon
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 msk smör
  • salt och peppar
Pasta
  • 4 port tagliatelle
Spenat
  • 400 g fryst bladspenat
  • 1 dl vatten
  • 1 dl smetana
  • 100 g parmesanost
Till servering
  • 1/2 ask solrosskott (à 100 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3117 kJ / 744 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept