Baconlindad kyckling med parmesanstuvad spenat

Betyg 3.1 av 5.
242 personer har röstat
1
Baconlindad kyckling med parmesanstuvad spenat

Kyckling är gott, bacon är gott och tillsammans blir det en förträfflig kombination. Här lindas de saftiga filéerna in i baconet och steks på båda sidor i smör innan de får avslutas i ugnen. Den läckra parmesanstuvade spenaten ger ett krämigt och smakrikt intryck som tillbehör till denna rätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016

Baconlindad kyckling med parmesanstuvad spenat

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

140 g bacon
4 kycklingfiléer
1/2 msk smör
salt
peppar

Pasta

4 port tagliatelle

Spenat

400 g fryst bladspenat
1 dl vatten
1 dl smetana
100 g parmesan

Till servering

1/2 ask solrosskott (à 100 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
242 personer har röstat

Kommentar

Jag är vegetarian egentligen vegan och har faktisk inte tittat på receptet.

Barbara

2017-02-15

Näringsvärde per portion

Energi3117 KJ / 744 kCal
Fett33 g
Salt4.4 g
Kolhydrater51 g
Protein57 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Baconlindad kyckling med stuvad spenat
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabb pasta med kantarellost och bacon
Betyg 4.2 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ost- och persiljegratinerad torsk med citronsås
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tryffelpasta
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med bönor och bacon
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingpasta med soltorkad tomat
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga