Kycklingpasta med mozzarella och rucola

Betyg 3.8 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kycklingpasta med mozzarella och rucola

Underbart krämig kycklingpasta toppas här med luftig mozzarella och rivig ruccola. Den mustiga såsen får sin krämighet från crème fraiche och smaksätts med en utsökt tapenade på soltorkade tomater. Rätten görs komplett av en fräsch sallad och knapriga haricot verts.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Kycklingpasta med mozzarella och rucola

Ingredienser

2 portioner
2 kycklingfiléer
1 tsk olja
salt
peppar
1/2 dl tapenade av soltorkade tomater
1 dl vatten
1/2 dl crème fraiche
2 port pasta (gärna fusilioni)
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
125 g mozzarella
65 g rucola
1 tsk olja
1 tsk rödvinsvinäger

Gör så här

00:02:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3208 KJ / 766 kCal
Fett34 g
Salt2.6 g
Kolhydrater55 g
Protein58 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Tomatpasta med bresaola och mozzarella
    Betyg 3.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pasta mozzarella med bresaola
    Betyg 3.4 av 5.62 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pastasallad med salami och rucola
    Betyg 4 av 5.107 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad