Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingpasta med dijonsenap, vitlök och spenat

Älskade kyckling! I denna krämiga och fräscha kycklingpasta ersätts traditionell pasta med den goda bönpastan. Tomater, vitlök, grädde och spenat lyfter smaken till denna festliga vardagsfavorit.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär kycklingen i skivor eller strimlor.
  2. Bryn kycklingen i oljan. Tillsätt lök och vitlök och bryn ytterligare någon minut. Blanda ner senap, dragon, buljong och grädde. Koka sakta ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan och låt rinna av, blanda den med kycklingsås, spenat och tomater.
  4. Till servering: Toppa pastan med riven parmesan.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 500 g kycklingfilé
  • 2 msk olja
  • 3 msk dijonsenap
  • 2 tsk torkad dragon
  • 2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 port bönpasta (gärna fusilli)
  • 65 g babyspenat
  • 250 g körsbärstomater
Till servering
  • finriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2435 kJ / 583 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept