Kycklingpasta med dijonsenap, vitlök och spenat

10
2
Kycklingpasta med dijonsenap, vitlök och spenat

Älskade kyckling! I denna krämiga och fräscha kycklingpasta ersätts traditionell pasta med den goda bönpastan. Tomater, vitlök, grädde och spenat lyfter smaken till denna festliga vardagsfavorit.

Kycklingpasta med dijonsenap, vitlök och spenat

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 500 g kycklingfilé
2 msk olja
3 msk dijonsenap
2 tsk torkad dragon
2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar
4 port bönpasta (gärna fusilli)
65 g babyspenat
250 g körsbärstomater

Till servering

finriven parmesan

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Anette

2021-04-20

Byt ut spenat mot broccoli.

Viktoria

2021-03-07

Gott! Vi lade till lite sötstark senap i såsen och toppade även med pinjenötter - mums!

Näringsvärde per portion

Energi 2435 KJ / 583 kCal
Fett 20 g
Salt 4.15 g
Kolhydrater 55 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden