Kycklingpasta med dijonsenap, vitlök och spenat

10
2
Kycklingpasta med dijonsenap, vitlök och spenat

Älskade kyckling! I denna krämiga och fräscha kycklingpasta ersätts traditionell pasta med den goda bönpastan. Tomater, vitlök, grädde och spenat lyfter smaken till denna festliga vardagsfavorit.

Skriv ut
Kycklingpasta med dijonsenap, vitlök och spenat

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
ca 500 g
kycklingfilé
2 msk
olja
3 msk
dijonsenap
2 tsk
torkad dragon
2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl
matlagningsgrädde
-
salt
-
svartpeppar
4
port bönpasta (gärna fusilli)
65 g
babyspenat
250 g
körsbärstomater

Till servering

finriven parmesanost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Anette

2021-04-20

Byt ut spenat mot broccoli.

Viktoria

2021-03-07

Gott! Vi lade till lite sötstark senap i såsen och toppade även med pinjenötter - mums!

Näringsvärde per portion

Energi 2435 KJ / 583 kCal
Fett 20 g
Salt 4.15 g
Kolhydrater 55 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept