Ciderkyckling med dragon och ris
En härlig ciderkyckling som sprider en ljuvlig doft medan den tillagas. Lök, kyckling och äpple bryns i olja i en stor gryta. För att få den krämiga konsistensen tillsätter du grädde som får sjuda ihop med äppelcider, buljongtärning och dragon. Servera denna mustiga gryta med nykokt ris och tomathalvor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
4 kycklingfiléer
2 rödlökar
1 äpple
1 msk olja
salt
peppar
2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
3 dl äppelcider
1 tärning kycklingbuljong eller motsvarande mängd fond
1 tsk dragon
1 tsk vitvinsvinäger
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2831 KJ / 676 kCal
Fett27 g
Salt3.8 g
Kolhydrater71 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här var verkligen ett kul och annorlunda recept, vilket oftast är det jag vill då jag lagar mat efter instruktion. Vill bli överraskad. Jag minskade en aning på cidern och lade till mer buljong då jag hade söt cider från affären.
Emmeli
2020-07-26Hej Emmeli! Vad kul att det smakade. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-27Hej. Ska det verkligen vara 3 dl cider? M
Mireille
2020-03-18Hej Mireille! Ja, det ska vara 3 dl cider. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-19Håller också med
Maria
2014-11-21