UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingpasta med bacon och bönor

En krämig kycklingpasta är alltid rätt! Den gräddiga såsen görs på matlagningsgrädde, och rätten innehåller allt från kyckling och bacon till sojabönor. Den kan ätas med vilken pasta som helst, men om vi ska tipsa om något så är det spaghetti som passar extra bra!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Fräs baconet i en stor stekpanna någon minut, tillsätt kycklingen och stek ytterligare någon minut. Sänk värmen och rör i sojabönorna. Rör i grädden och majsstärkelsen utrörd i mjölken och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera pastan med kycklingsåsen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna spaghetti)
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • 140 g klippt bacon
  • 250 g sojabönor
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 1/2 dl mjölk
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2882 kJ / 688 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept