Kycklingpasta med bacon och bönor
En krämig kycklingpasta är alltid rätt! Den gräddiga såsen görs på matlagningsgrädde, och rätten innehåller allt från kyckling och bacon till sojabönor. Den kan ätas med vilken pasta som helst, men om vi ska tipsa om något så är det spaghetti som passar extra bra!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna spaghetti)
300 g strimlad kycklingfilé
140 g klippt bacon
250 g sojabönor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl mjölk
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2882 KJ / 688 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater60 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Undvik. Precis som flera andra anmärkt smakar rätten nada. Boven är gräddmjölksredningen som späder ut den lilla smaken från fläsket. Går absolut att äta, men jag lovar att de flesta som provat denna rätt inte gör den igen. Själv blåste jag på med både cheddar och chillisås i ren desperation att få någon smak. Det enda som funkade var tabasco. Är du sugen på krämig baconpasta är carbonara en klassiker som alltid är god. Om man vill åt kycklingen skulle jag gjort något på tomatsås. Sojabönor (som jag älskar) sparar jag till något annat.
Henrik
2021-03-11Lite chilisås eller ketchup fick lite fart på rätten 😉
Fredrik
2020-03-16Smakade tyvärr ingenting
Cecilia
2020-02-17Hej Cecilia, Olle, Lena och Ann-Sofie! Tack för era kommentarer, det är mycket uppskattat att få både ris och ros. Vi har skickat era synpunkter vidare till våra receptkreatörer. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-20